Postet nga: Strategjia e Energjisë

Ministria e Ekonomisë u përgjigjet kritikave të ekspertit për Strategjinë e Energjisë

Admir Shala, ekspert për energji termike që ka udhëhequr me Ngrohtoren e Gjakovës dhe Fondin e Kosovës për Efiçiencë të Energjisë deri në prill 2022, ...

Abazi i LVV-së del kundër Strategjisë së Energjisë, thotë se duhet të rikthehet në pikën zero

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Haki Abazi, në cilësinë kryetarit të Komisionit për Punë të Jashtme ka mbajtur një konferencë për media ku ka thënë ...

Sa rrymë do të prodhohej pas rindërtimit të blloqeve të TC "Kosova A"?

Strategjia për Energji e Qeverisë së Kosovës parasheh edhe rindërtimin e blloqeve të termocentralit "Kosova A".

Ekspertët kritikojnë Qeverinë për mënyrën e planifikimit të investimeve në energjinë e ripërtërishme

120 milionë euro pritet të kushtojë rindërtimi i një njësie të termocentralit ‘Kosova A’. Qeveria e Kosovës planifikon që përmes Strategjisë për Energji të rivitalizojë dy ...

Pse nuk u ftuan nga Qeveria e Kosovës ekspertët e energjisë që ofruan ndihmë pa kompensim?

Adhurim Haxhimusa, Fitim Kryeziu, Alban Kuriqi dhe Kristjon Sevdari janë të ftuar sonte në emisionin ‘Kallxo Përnime’, të gjithë si ekspertë të fushës së energjisë.

Sa shtëpi kanë marrë grante për efiçiencë të energjisë?

Drejtori i Programit për Energji në Fondacionin e Mijëvjeçarit të Kosovës, Burim Hashani, ka thënë se deri më tani 700 shtëpi individuale kanë marrë grante ...

A janë ndërtesat publike efiçiente në Kosovë?

Në emisionin “Kallxo Përnime” ku po debatohet për “Uljen e faturave të rrymës” është diskutuar nëse ndërtesat publike në vend janë efiçiente ose jo.

Çfarë plani ka Komuna e Prishtinës për efiçiencën e energjisë?

Shyhrete Abazi-Osmani, zyrtare për energji të efiçiencës në Drejtorinë e Urbanizimit, në Komunën e Prishtinës në emisionin e “Kallxo Përnime” ka folur për ...