Postet nga: Personat me Aftësi të Kufizuara

Sfidat e personave me Aftësi të Kufizuara në Kosovë e Shqipëri

Sigmatizimi në shoqëri, mos trajtimi adekuat në institucionet shëndetësore shtetërore dhe mungesa e hapësirave për të gjetur një vend pune, janë vetëm disa ...

VIDEO - Qytetari me aftësi të kufizuara padit Komunën e Fushë Kosovës

Pamundësia që i riu me karrocë Besart Ramadani t’i kryejë në mënyrë të pavarur dhe pa u rrezikuar obligimet e tij të përditshme ka bërë ...

Punimet në stacione të autobusëve në Prishtinë, si do të mundësohet ndalimi afër trotuareve?

Komuna e Prishtinës ka nisur të ndërhyjë në hapësirat ek pritoret e autobusëve, siç thonë ata për qasje më të lehtë në autobusë për ...

Diskriminimi sistematik në hapësira publike dhe punësim i grupeve të margjinalizuara

Një hulumtim disamujor i shtrirë në pesë komuna të vendit dhe në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” gjeti se institucionet diskriminojnë grupet e margjinalizura të shoqërisë.

Shteti që diskriminon - LIVE

Në emisionin "Kallxo Përnime" po transmetohet hulumtimi disamujor i KALLXO.com, i cili gjeti se institucionet publike diskriminojnë grupet e margjinalizuara të shoqërisë.

Danimarka kërkon falje për abuzimin ndaj personave me aftësi të kufizuara

Qeveria daneze u ka kërkuar falje mijëra personave me aftësi të kufizuara që u keqtrajtuan në objektet shtetërore. Keqtrajtimi ndodhi gjatë dekadave dhe la plagë të ...

Departamenti i Shtetit: Qeveria nuk zbatoi si duhet ligjin, personat me aftësi të kufizuar u përballën me diskriminim

Pabarazia në arsim, punësim e shërbime të tjera institucionale, janë disa nga problemet me të cilat përballen personat me aftësi të kufizuar në Kosovë.

Përfaqësuesit e HANDIKOS-it shprehin kritikat dhe nevojat para drejtorëve në komunën e Prishtinës

Në shënim të Ditës Ndërkombëtare të Përdoruesve të Karrocës, përfaqësues të Handikos-it janë takuar sot me drejtorë të Komunës së Prishtinë...