Postet nga: departamenti i shtetit

Ish i dërguari amerikan për Ballkanin, propozohet për Ndihmës Sekretar të Shtetit

Presidenti Joe Biden gjatë ditës së sotme ka njoftuar se ka propozuar dy emra si udhëheqës kryesorë në administratën e tij.

Departamenti i Shtetit: Qeveria nuk zbatoi si duhet ligjin, personat me aftësi të kufizuar u përballën me diskriminim

Pabarazia në arsim, punësim e shërbime të tjera institucionale, janë disa nga problemet me të cilat përballen personat me aftësi të kufizuar në Kosovë.

DASH: Gazetarët hasën në vështirësi në marrjen e informacionit nga qeveria dhe institucionet publike

Sulmet kibernetike ndaj mediave online, presionet politike, mohimi i së drejtës së qasjes në informacion nga qeveria dhe institucionet publike, mungesa e pavarësisë financiare janë disa nga problemet ...

Chollet: Duhen vendime të vështira dhe kurajo nga udhëheqësit e Kosovës dhe Serbisë

Në një intervistë për shërbimin në gjuhën serbe të Zërit të Amerikës, këshilltari i Departamentit të Shtetit, Derek Chollet foli për prishmëritë ...

DASH: Kosova dhe Serbia të shmangin përshkallëzimin e mëtejmë të tensioneve

Shtetet e Bashkuara kanë dënuar incidentet e dhunshme që kanë ndodhur ditëve të fundit në veri të Kosovës, tha një zëdhënës i Departamentit amerikan ...

Verifikimi ngadalëson largimin e refugjatëve afganë nga Kosova për në SHBA

Nisja për në Amerikë e refugjatëve të mbetur afganë në Kosovë varet nga përfundimi i një sërë kontrollesh të detajuara për të kaluarën e ...

Këndvështrimi i Departamentit të Shtetit për luftën ndaj ekstremizmit dhe terrorizmit nga institucionet në Kosovë

Departamenti i Shtetit gjatë ditës së djeshme ka publikuar raportin e shteteve për luftën ndaj ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit.

Hakerohen telefonat inteligjentë të 9-të punonjësve të Departamentit të Shtetit

Telefonat Iphone të të paktën nëntë punonjësve të Departamentit amerikan të Shtetit janë bërë objekt sulmesh kibernetike, përmes një programi përgjimi të sofistikuar të ...