Postet nga: pensione

Shqipëri, pensionet përballë sfidave të plakjes së popullsisë dhe informalitetit në ekonomi

Në Shqipëri qëndrueshmëria e sistemit të pensioneve është një ndër sfidat kryesore të qeverisë.

Kuvendi i Shqipërisë e miraton marrëveshjen me Italinë për njohjen e pensioneve

Kuvendi i Shqipërisë e ka miratuar të enjten vonë një marrëveshje mes Qeverisë shqiptare dhe Italisë për njohjen reciproke të sigurimeve shoqërore, nga e cila pritet ...

Auditori, mbi 1 milionë e 375 mijë euro dëmi nga përfituesit e pensioneve të dyfishta

Mijëra euro nga buxheti i shtetiti u janë paguar “gabimisht” personave të punësuar në emër të pensioneve në kategori të ndryshme.

Miratohet vendimi për kompensimin financiar të delegatëve të legjislaturës së vitit 1990

Qeveria e Kosovës ka miratuar propozim vendimin për miratimin e kompensimit financiar të njëhershëm për delegatët e legjislaturës së vitit 1990.

Dalin pensionet bashkë me shtesën prej 100 euro

Pagesa për pensionet bashkë me shtesën prej 100 euro për muajin tetor është bërë sot, ka njoftuar ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati.

Qeveria merr vendim që të mos ketë më pensione nën 100 euro

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që të mos ketë më pensione nën 100 euro për kategorinë e personave më nevoja të veçanta, pensionet familjare, pensionet bazike ...

Sqarohet Murati: Ja kush i kishte ndal në tërësi shtesat për pensionistët

Hekuran Murati, ministër i Financave dhe Transfereve ka sqaruar vendimin e Qeverisë së Kosovës rreth ndarjes se mjeteve financiare për skemat sociale dhe pensionale.

Mbi 38 mijë përfitues të pensioneve për veteranë të UÇK-së, numri më i madh janë nga Deçani

Statistikat e fundit të ASK-së, tregojnë se numri i përfituesve nga skemat e pensioneve për veteranët e luftës është mbi 38 mijë. Nga buxheti i shtetit, çdo ...