Postet nga: Ndotja e ajrit

Cilësi mesatare e ajrit sot në Prishtinë

Cilësia e ajrit sot në kryeqytet është e mesatare.

Raporti i KOSID: Kosova rreth 90% të prodhimit të energjisë ende e bazon në thëngjill

Konsorciumi i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm në Kosovës (KOSID) ka publikuar raportin me titull ‘Kah po shkon sistemi energjetik i Kosovës?’.

Prishtina me ajër të pashëndetshëm

Cilësia e ajrit sot në komunën e Prishtinës është e pashëndetshme , tregojnë matjet e orës 10.

Milionat e taksës ekologjike për vetura nuk shkojnë për ambientin

Kryeqyteti i Kosovës disa herë ka qenë në top pesë kryeqytetet me ajrin më të ndotur në botë.

Cilësia e ajrit në Prishtinë, mesatare

Cilësia e ajrit në Prishtinë këtë pasdite është mesatare.

Kosova e ndotur përballë ngrohjes globale

Kosova po përballet me nivele krize të ndotjes së ajrit dhe degradimit të mjedisit, megjithatë institucionet e saj janë në fazat e hershme të zbatimit të çdo rregulloreje që ...

Amnistia e krimeve ndaj resurseve shtetërore të qymyrit

Ndjekja e krimeve në ambient është problematikë tjetër e cila vazhdon të mos ketë vëmendjen e duhur. Në gjykatat e Kosovës vazhdojnë të mbesin të patrajtuara qindra ...

Ajri i ndotur dhe (pa) pastërtia në komunat e Kosovës

Ndotja e ajrit është shkaktar i qindra vdekje të parakohshme në Kosovë dhe vështirëson jetesën e atyre me sëmundje respiratore.