Postet nga: Lugina e Preshevës

Serbia pretendon se shqiptarët nuk janë fshirë prej listave të votuesve

Ministria për Administratë Shtetërore dhe Vetëqeverisje Lokale e Serbisë, e ka mohuar që mijëra shqiptarë të Luginës së Preshevës janë fshirë prej listave të ...

Kurti: Në buxhetin e vitit 2024 kemi paraparë tre milionë euro për Luginën e Preshevës

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se shqiptarët e Luginës së Preshevës kanë një qeveri që kujdeset për ta, pikërisht atëherë ...

Çka e ushqen jostabilitetin politik në Preshevë?

Mosmarrëveshjet ndërmjet partive shqiptare në Preshevë, tash e disa vite, krijojnë jostabilitet të pushtetit lokal atje.

Bislimi: Qeveria e Kosovës dënon ashpër sulmin ndaj familjes Muharremi në Medvegjë

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, ka dënuar sulmin ndaj familjes Muharremi në Medvegjë.

Kurti: Komuniteti shqiptar në Serbi duhet të ketë vëmendjen e njëjtë si komuniteti serb në Kosovë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka folur për shkeljet e të drejtave që, sipas tij, i bëhen komunitetit shqiptar në Serbi.

Ardita Sinani: Punësimi i shqiptarëve të Luginës në institucionet shtetërore, diskriminues dhe minimal

Ardita Sinani, këshilltarja politike e kryeministrit Albin Kurti, ka thënë se në institucionet shtetërore të Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit punësimi bëhet duke diskriminuar ...

Qeveria e Kosovës ndan mbi 250 mijë euro për tekste shkollore për nxënësit e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit

Kabineti qeveritar i Kosovës, në mbledhjen e sotme ka marrë vendim për ndarjen e mbi 254 mijë eurove për pajisje me tekste mësimore në gjuhën shqipe ...

Ndalimi i Ardita Sinanit nga autoritetet serbe në pikën kufitare, reagon Zyra e Kryeministrit Kurti

Zyra e Kryeministrit Albin Kurti ka reaguar pas ndalimit të këshilltares politike Ardita Sinani nga policia kufitare serbe për mbi një orë, në vendkalimin kufitar me Republikën ...