Postet nga: Lugina e Preshevës

Arrijnë në Preshevë tekste shkollore në gjuhën shqipe

Disa tekste shkollore në gjuhën shqipe kanë arritur në Luginën e Preshevës për këtë vit të ri shkollor.

Shqiptarët në Luginë për bashkëpunim ‘pa presione’ me Beogradin

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar në Luginën e Preshevës, Ragmi Mustafa, i bëri thirrje ministrit të Pushtetit Lokal të Serbisë, Branko Ruzhiq "të përqë...

Tahiri: Lugina e Preshevës mos të mbetet luginë e dëshpërimit

Ministri i Drejtësisë në dorëheqje, Abelard Tahiri ka thënë se Lugina e Preshevës nuk mund të mbetet luginë e dëshpërimit dhe as e shpopullimit.

Presheva organizon manifestim kulturor për mërgatën

Për tri ditë me radhë, duke filluar nga sot, më 29, dhe 30 e 31 korrik 2019, Shtëpia e Kulturës " Abdulla Krashnica " në bashkëpunim me Komunën e Preshevës ...

Dy rezoluta e asnjë vendim për Luginën e Preshevës nga Kosova

Territori i Luginës së Preshevës në Serbi i banuar kryesisht nga shqiptarë po vazhdon të jetë temë e institucioneve kosovare me një mendim të unifikuar se duhet të ...

Thaçi kërkon nga deputetët që ta miratojnë rezolutën për Luginën të propozuar nga ai

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka thënë se deputetët e Kuvendit të Kosovës duhet ta respektojnë vullnetin e qytetarëve të Luginës së Preshevës ...

Kuvendi dështon ta votojë rezolutën për Luginën

Në mungesë të kuorumit nuk është arritur të votohet rezoluta e propozuar nga vetë deputetët për gjendjen e shqiptarëve në Luginën e Preshevës.

Lugina e mirëpret deklaratën e Thaçit për bashkimin me Kosovën

“Nuk do të ketë shkëmbim të territoreve, do të punoj fuqishëm që Preshevë, Medvegjë, Bujanovc të bashkohen me territorin e Republikës së Kosovës sepse është një ...