Postet nga: Ligji i Punës

Kushtetuesja: Inspektorati i Punës kundërligjshëm mori kompetencat e gjykatës

Qindra vendime të Inspektoratit të Punës ndër vite janë nxjerrë në kundërshtim me ligjin, pasi vendimi i fundit i Gjykatës Kushtetutës konstatoi se Inspektorati i ...

Punëtorët nuk kanë njohuri të mjaftueshme për të drejtat e tyre

Inspektorati i Punës brenda vitit trajton rreth rreth 800 ankesa nga punëtorët e sektorit privat të cilët pretendojnë që u janë shkelur të drejtat e tyre në ...

Historitë e heshtura të largimit të grave nga puna në Kosovë

“Ndalohet puna e natës për personat nën moshën tetëmbëdhjetë (18) vjeç dhe të punësuarat shtatzëna dhe gratë gjidhënëse. Ndërrimet e ...

Punëtorët që po vdesin, po punojnë pa kontrolle shëndetësore

Punëtorët e sektorit të ndërtimtarisë po rrezikojnë jetën për punë, ata përballen me pasiguri në punë, por edhe ballafaqohen me shkelje të të drejtave ...

Siguria dhe shëndeti në punë, obligimet e punëdhënësit dhe të punësuarit

Në rrugën e saj drejt integrimit të plotë në Bashkimin Evropian (BE), Kosova duhet që ta reformoj edhe sektorin e sigurisë dhe shëndetit në punë. Tranzicioni i modelit ...

Statistikat: Punëtorët e bizneseve private që po padisin, po kthehen në punë

Largimi nga puna pa asnjë procedurë disiplinore është në kundërshtim me Ligjin e Punës.

Adresat ku punëtorët raportojnë lëndimet në punë

Punonjësiwve të cilëve u dëmtohet shëndeti gjatë punës në biznese private por edhe në institucionet publike kanë të drejtë të kërkojnë llogari nga punë...

Labinot Leposhtica: Duhet koncentrim në inspektoratin e punës dhe gjykata për trajtim të drejtave e shkeljet ndaj punëtorëve

Labinot Leposhtica nga Zyra Ligjore e BIRN ka thënë se segmenti mbrojtës tek punëtorët është shumë i rëndësishëm.