Postet nga: Greva e SBAShK-ut

Jasharaj: Fillimisht të transferohen pagat pastaj të diskutojmë për orët e humbura

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), Rrahman Jasharaj, ka thënë se fillimisht duhet të transferohen pagat e mësimdhënësve, ...

30 ditë pa zgjidhje për grevë në arsim

Pakë ditë para se të fillonte viti shkollor 2022/23 Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBAShK), kishte njoftuar se mësimdhënësit do të jenë në ...

Nagavci: Janë mbi 580 mijë orë të humbura, ne bëmë hapin e parë për takim me SBASHK-un

Pasojat e grevës në arsim po i bartin fëmijët e shkollave publike, dhe janë mbi 580 mijë orë të humbura si pasojë e kësaj greve nga SBASHK-u, ...

SBASHK-u: Kemi presione të vazhdueshme, por greva nuk ndërpritet

Këshilli Qendror Grevist i SBASHK-u ka reaguar pas incidentit në të cilën është përfshirë dje kryetari i SBAShK-ut, Rrahman Jasharaj pas një takimi që pati me më...

Nënkryetari i Prishtinës: Nuk mora pagën si zakonisht, Ministria e Financave nuk procesoi mjetet për Komunën

Nënkryetari i Komunës së Prishtinës Alban Zogaj ka thënë se sot nuk ka marr pagën pasi Ministria e Financave ka vendosur të mos procesoj pagat ...

Lumir Abdixhiku: Ndalesa e pagave të grevistëve është shantazh jodemokratik

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku, ka reaguar lidhur me deklarimin e ministrit të Financave, Hekuran Murati, se për ata që vazhdojnë grevën do respektohet ...

Reagimi i Këshillit të Prindërve të Kosovës për mosmbajtjen e mësimit sot

Këshilli i Prindërve të Kosovës ka reaguar për moszhvillimin e mësimit në sektorin publik gjatë ditës së sotme.

Apeli kthen në rigjykim padinë kundër vendimit për kompensimin e orëve

Gjykata e Apelit e Kosovës ka vendosur në favor të SBASHK-ut në padinë lidhur me vendimin e Ministrisë së Arsimit për kompenzimin e orëve të humbura gjatë ...