Postet nga: Gjykata e Hagës

Edhe një ish-luftëtar i UÇK-së intervistohet nga Gjykata e Hagës

Ish-luftëtari i UÇK-së, Naim Maloku është intervistuar gjatë ditës së sotme nga Prokuroria Speciale.

Gjeneralit serb të Bosnjës i mohohet lirimi i parakohshëm

Gjykata e OKB-së refuzoi një kërkesë për lirim të parakohshëm nga ish-gjenerali serb i Bosnjës, Radislav Krstiq, i cili po vuan dënimin me 35 vjet burg ...

Ende asnjë vendim se ku do ta vuajë dënimin Karaxhiqi

Mekanizmi për Gjykatat Penale Ndërkombëtare në Hagë nuk ka vendosur ende se në cilin vend Radovan Karaxhiq do të vuajë dënimin e tij me burgim të ...

Kryetari i Gjykatës së Hagës: Mohuesit e gjenocidit duhet të ndiqen penalisht

Kryetari i Mekanizmit për Gjykatat Penale Ndërkombëtare, Carmel Agius, tha në Sarajevë se njerëzit që mohojnë gjenocidin duhet të dënohen dhe të ndiqen penalisht.

Gjykata e Hagës kritikon kryeministren e Serbisë për mohimin e gjenocidit

Kryetari i Gjykatës së OKB-së në Hagë, Theodor Meron, kritikoi kryeministren serbe Ana Brnabiq për mohimin se masakrat e Srebrenicës përbënin një akt gjenocidi.

Gjyqtari i Hagës humb vendin e punës pas dënimit për ‘terrorizëm’ nga Turqia

Sekretari i përgjithshëm i OKB-së nuk e riemëroi gjyqtarin e Gjykatës së Hagës Aydin Sefa Akay nën presionin e Ankarasë pasi ai u dë...

Vendimi për Karaxhiqin pritet të merret në fund të vitit

Theodor Meron, kryetari i Dhomës së Apelit të Mekanizmit për Gjykatat Penale Ndërkombëtare në Hagë, tha sot se ishte "qëllimi ynë, edhe pse jo synimi ...

Prokurorët kërkojnë që Karaxhiq të dënohet me burgim të përjetshëm

Prokurorët e Kombeve të Bashkuara i kanë bërë thirrje gjykatësve të Apelit, që ta dënojnë ish-udhëheqësit të serbëve të Bosnjës, Radovan Karaxhiq, ...