Postet nga: fatmir gërguri

Zvogëlohet numri i përdoruesve të qymyrit në kryeqytet, por vazhdon shitja ilegale e tij

Me të filluar sezoni i dimrit, edhe ndotja e ajrit në masë më të madhe është e dukshme.

Komunat po blejnë zhavorr e rërë që nxirret ilegalisht nga lumenjtë e Kosovës

Kryeinspektori i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale, Fatmir Gërguri, ka zbuluar se komunat në Kosovë furnizohen me zhavorr që është i nxjerrë ilegalisht nëpër ...

Fatmir Gërguri: Lumenjtë ku ka rërë e zhavorr janë dëmtuar mbi 90%

Kryeinspektori i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale, Fatmir Gërguri, ka deklaruar se lumenjtë e Kosovës në të cilët ka rërë e zhavorr janë ...

Shkëmbi nga i cili vdiqën minatorët peshonte mbi 30 ton

Emisioni i sotëm i “Jeta në Kosovë” është duke e trajtuar temën e ndotjes së ambientit.

Kryeinspektori tregon dënimet për shitësit ilegalë të qymyrit

Meqënese licensat për shfrytëzim të qymyrit në Kosovë i janë dhënë një numri të kufizuar të kompanive, shitja e tij nga individë të tjerë është ilegale.

Ndotja e ajrit dhe lufta ndaj qymyrit

Emisioni ‘Jeta në Kosovë’, sonte transmeton hulumtimin lidhur me shitjen ilegale të qymyrit.

Ekskavatorët e KEK-ut Shkelin Zonën e Sigurisë në Shipitullë

Ekskavatorët e KEK-ut Shkelin Zonën e Sigurisë në Shipitullë

Sipas banorëve, ekskavatorët janë duke punuar në zonë duke rënë ndesh me ligjin. Me ligj, tha një banor, zona e sigurisë është 250 metra e ekskavatorët janë ...