Postet nga: dita e tokes

Dita e Tokës shënohet përmes instalacionit “Muri apo premtimi i anuar"

“Unë të premtoj që do ta mbaj tokën pastër”, “Unë të premtoj që nuk do të hedh mbeturina dhe do t’i mbledh ato”, “Të lutem pastroje ambientin!” – ...

Shënohet me aktivitete të ndryshme 'Dita e Tokës në Kosovë'

Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, në bashkëpunim Presidencën, Komunën e Prishtinës, UNDP-në, Ambasadën e Luksemburgut, Ambasadën Japoneze, dhe USAID  shë...

Mbeturina të shumta në skaj të rrugës në Brezovicë

Pavarësisht se dje u shënua Dita e Tokës e cila karakterizohet me thirrje për mbrojtjen dhe organizimeve për pastrimin e saj, në Brezovicë duket se ...

Në Ditën e Tokës, mbeturina në tokë e kontejnerët e zbrazët (FOTO)

Pavarësisht thirrjeve për në ambient të pasur, në Ditën Botërore të Tokës, sot janë parë mbeturina të ngurta afër Fakultetit Filologjik në Prishtinë. 

Në Ditën e Tokës, mbeturinat 'lulëzojnë' rreth lumit Sitnica (FOTO)

Sot në mbarë botën shënohet Dita e Tokës. Për ta shënuar këtë ditë janë organizuar aktivitete për pastrimin e tokës me thirrjet ...

Dita e Tokës, largohen mbeturina në kryeqytet

Organizata për ruajtjen dhe mbrojtjen e mjedisit në Kosovë ‘Let’s Do It Kosova’ ka larguar mbeturina në lagjen “Arbëria” në Prishtinë, për nder të 22 prillit Ditë...

Dita e Tokës, Kurti thotë se urgjentisht do ndalojnë praktikat e dëmshme dhe jashtëligjshme

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti me rastin e Ditës së Tokës ka thënë se veprimet urgjente të Qeverisë do të jenë ndalimi i praktikave të dë...

Komuna e Gjakovës mbjellë 400 fidanë për martirët e Mejës

400 fidanë për 400 martirët e Mejës ka mbjellë të enjten komuna e Gjakovës për të shënuar Ditën e Tokës. Fidanin e parë e ...