Postet nga: Analizë

Llogaridhënia e Agim Aliut për qeverisjen në Ferizaj

Kryetari i Komunës së Ferizajt Agim Aliu është në mandatin e tij të dytë në këtë komunë  dhe si rrallë herë ai  fillimisht e kishte humbur pushtetin, pë...

Brishtësia e koalicionit qeverisës e reflektuar me numrat në Kuvend

Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti e ka vlerësuar si stabile qeverinë e tij, përderisa mungesa e votave për vendimmarrje në Kuvendin e Kosovës ka bë...

Përkundër marrëveshjes në ShBA, Kosova pret njohje e anëtarësime të reja ndërkombëtare

Me nënshkrimin e marrëveshjes së 4 shtatorit të këtij viti në Shtëpinë e Bardhë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Kosova u pajtua që ta zbatojë ...

‘Armatë’ qeveritarësh në delegacionin e Kosovës për takimin e Shtëpisë së Bardhë

Pa përfaqësues nga jashtë qeverisë, delegacioni i Kosovës në përbërje prej tetë anëtarësh udhëtuan për në Shtetet e Bashkuara të Amerikë...

Përplasjet e brendshme që po e dëmtojnë politikën e jashtme

Në një situatë të çakorduar janë përfshirë partnerët e koalicionit qeverisës, sa i përket dialogut me Serbinë dhe politikës së jashtme në përgjigjithësi.

Kuvendi

Gara e hershme për President, kronikë e një tensioni të paralajmëruar

Shpallja e kandidaturës për president të ardhshëm të vendit nga ana e kreut të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, “ka trazuar” ...

Ministria e asfaltit, shkelje sistematike në tenderë

Ministria e Infrastrukturës nuk ka respektuar afatet e pagesave sipas marrëveshjeve me kompanitë përkatëse, tregojnë evidencat e Zyrës Kombëtare të Auditimit për kë...

Ambicia ‘vështirë e arritshme’ e Ramush Haradinajt për t’u bërë president

Edhe pse mandati i presidentit aktual të Kosovës Hashim Thaçi nuk i përfundon deri në fillimin e vitit 2021, kjo gjë nuk e ka penguar ish-kryeministrin dhe kryetarin ...