Postet nga: Analizë

Në Kosovë kundërshtohet fort nisma “Open Balkan”

Përfaqësues të institucioneve të Kosovës e konsiderojnë të rrezikshme nismën e shpalosur të enjten në Shkup nga kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, presidenti i ...

Prioritetizimi i dialogut

Procesi i bisedimeve për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë duket të jetë i pashmangshëm për Qeverinë aktuale të Kosovës, ndonëse kreu i saj ...

‘Politikë burrash’ – Asnjë gruaje nuk iu besua kandidimi deri më tani për kryetare të Komunës

Partitë politike në Kosovë kanë nisur përgatitjet për zgjedhjet lokale të 17 tetorit të këtij viti, derisa disa prej tyre kanë zyrtarizuar kandidaturat për kryetarë të komunave.

Bashkëpunimi vështirë i arritshëm mes shumicës parlamentare dhe opozitës

Partitë opozitare parlamentare në Kosovë nuk po arrijnë që të kenë një koordinim me shumicën parlamentare - Lëvizjen Vetëvendosje (LVV), për të çuar përpara nismat ...

Ndikimi i riorganizimit institucional në çështjet e punësimit

 Tregu i punës në Kosovë mbetet një treg i brishtë i cili absorbon forcë punëtore relativisht të vogël dhe ballafaqohet me parregullsi dhe probleme të shumëfishta ...

Rimëkëmbja ekonomike varet nga shkalla e vaksinimit

Rimëkëmbja ekonomike nga COVID-19 varet nga dinamika e vaksinimit, nëse akoma vonohemi përveq jetës së qytetarve rrezikojm të përmbysim vitet dhe dekadat e pë...

Kosova e gatshme për dialog, Serbia bisedon pa"shantazhe"

Kosova ka shprehur gatishmëri që të vazhdojë dialogun me Serbinë, pavarësisht dëmeve të shkaktuara nga e kaluara, ndërsa pala serbe është shprehur se është gati pë...

Të mos bëhemi aleatë të dezinformimit

Ka plot media online në Kosovë të cilave, në mungesë të kapaciteteve profesionale, iu mungojnë disa hallka në zingjirin e nevojshëm të prodhimit dhe publikimit të lajmit. Rrjedhimisht, publiku ...