Postet nga: BIRN

BIRN goditet nga sulmet kibernetike pas publikimit të hetimit për një mashtrues turk

Faqja e internetit të Balkan Insight e BIRN është goditur nga sulmet e hakerëve për dy ditë pas publikimit të një hetimi se si një biznesmen kishte paguar ...

Projekti Eyewitness Ukraine tregon përvojën e gazetarëve gjatë luftës

Video projekti i ri i BIRN përmban intervista me gazetarë ukrainas të cilët tregojnë se si pushtimi rus ka ndryshuar jetën e tyre profesionale dhe atë personale, ...

'Manifesta', debat i hapur me tre kryetarë të komunave për rimarrjen e hapësirave publike

Festivali "Manifesta 14", e cila sot është hapur në Prishtinë, së bashku me Rrjetin për Gazetari Hulumtuese (BIRN), do të organizojnë një panel diskutimi me temën e rimarrjes së ...

Albulena Haxhiu për raportin “Imuniteti i Korrupsionit”: BIRN dhe I/KS po bëjnë punë kualitative për sistemin e drejtësisë

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, sot ka marrë pjesë në konferencën e Rrjetit Ballkanik për Gazetari Hulumtuese dhe Internews Kosova, ku u publikua raporti i 16-të i ...

Vyrtyte Gërvalla: Është alarmuese shkelja e të drejtës për një gjykim në kohë të drejtë

Vyrtyte Gërvalla nga zyra ligjore e BIRN-it tha se përkundër asaj që sistemi gjyqësor ka mekanizma për të siguruar një stabilitet në kuadër të ...

BIRN financon projekte për të hulumtuar arkivat e rasteve të krimeve të luftës

BIRN ka dhënë grante për 13 gazetarë, historianë, artistë dhe aktivistë për projekte që eksplorojnë arkivat e Gjykatës Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë dhe gjykatat ...

Rizvanolli: Strategjitë e ardhshme për energji nuk do të jenë lista dëshirash

Në konferencën e organizuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese  – BIRN në kuadër të aktiviteteve për “Ditët e Energjisë së Gjelbër”, ministrja e Ekonomisë, ...

Aliu: Nuk mund të kemi zhvillim të qendrueshëm, nëse kemi degradim të mjedisit

Në konferencën e organizuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese  – BIRN në kuadër të aktiviteteve për “Ditët e Energjisë së Gjelbër”, ministri i Ambinetit, ...