Postet nga: Kodi civil

Kodi Civil riprocedohet së shpejti, Qeveria s’tërhiqet nga neni për LGBTI-në

Qeveria ka paralajmëruar se së shpejti do ta riprocedojë draftin e ri të Kodit Civil, i cili kishte dështuar të miratohej gjatë vitit 2022. Mirëpo, ministrja e Drejtë...

Albulena Haxhiu: Kodi Civil së shpejti dërgohet në Kuvend, besojmë që kësaj radhe do të miratohet

Projekt-kodi Civil, që kishte nxitur debat muaj më parë në Kosovë, pritet që së shpejti të procedohet në Kuvendin e Kosovës për miratim.

Ministria e Drejtësisë jep detaje për Projekt-kodin e ri Civil, ndryshime do ketë në nenin që rregullon martesat e gjinisë së njëjtë

Projekt-kodi Civil, që kishte nxitur debat të madh muaj më parë, tashmë është në fazën finale dhe pasi të finalizohet do të ri-procedohet tutje për miratim në Kuvend.

Gashi: Nëse ministrja Haxhiu e përkrah komunitetin LGBTI, nuk duhet të pranojë tjetër Kod Civil

Kryeredaktori i KALLXO.com, Kreshnik Gashi, ka thënë se publiku ende nuk e di qëndrimin e ministres së Drejtësisë, Albulena Haxhiu, lidhur me Kodin e ri Civil.

Haxhiu: Shumë shpejtë do ta procedojmë në Kuvend draftin e Kodit Civil

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka deklaruar se shumë shpejtë do ta dërgojnë në Kuvend të Kosovës draft Kodin Civil, që kishte ngritur debat të madh para ...

Presidentja Osmani e gatshme të bisedoj me deputetët për kodin civil

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani e ka vlerësuar si për keqardhje debatin e bërë me kodin civil nga deputetët e Kuvendit të Kosovës.

Gashi tregon si ka qenë neni për martesat mes personave të gjinisë së njëjtë në Draftkodin e kaluar Civil

Në emisionin “Kallxo Përnime” po diskutohet lidhur me Kodin Civil të Kosovës.

Nuhiu: Draftkodi Civil nuk ka rregulluar asgjë në aspektin e të drejtave të bashkëjetesës dhe martesës

Aktivisti i të drejtave të njeriut, Arber Nuhiu, në emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se Draftkodi Civil nuk ka rregulluar asgjë në aspektin e të drejtave të bashkë...