Postet nga: Varfëria

Mbi 100 mijë qytetarë të Kosovës në varfëri, presin ndihmën shtetit

Agjencia e Statistikave të Kosovës tregon se muaji qershor i gjeti në varfëri mbi 25 mijë familje, ku numri i përgjithshëm i anëtarëve kalon 100 mijë.

OKB: Mbi 71 milionë persona jetojnë në varfëri

Rritja e çmimeve të ushqimit dhe energjisë ka shtyrë mbi 71 milionë persona në mbarë botën në varfëri që nga fundi i shkurtit kur Rusia nisi luftën ndaj ...

Varfëria brenda komuniteteve pakicë në Kosovë i detyron fëmijët të braktisin shkollën

Shkollimi i fëmijëve nga klasa e parë deri në klasën e dymbëdhjetë është i detyrueshëm për të gjithë qytetarët e Kosovës, por ...

Pandemia përballi miliona persona me varfëri

Pasuria e 10 burrave më të pasur në botë, është rritur më shumë se dyfish, përkatësisht në 1.5 trilion dollarë, prej shpërthimit të pandemisë.

621 mijë persona janë të varfër, Shqipëria me nivelin më të lartë të varfërisë në Ballkan

621.5 mijë persona jetojnë nën kufirin e rrezikut për të qenë të varfër në vend. Këto janë të dhënat e publikuara nga Instituti i Statistikave pë...

Joshja nga kanabisi thellon varfërinë në fshatrat e largët të Skraparit

Mesditën e nxehtë të 29 korrikut, një grua e veshur me të zeza i fshihet diellit nën një çadër kashte, ndërsa lexon me vëmendje këndin ...

Statistikat sociale që pritet ta sfidojnë Qeverinë e re

Në kohën kur Kosova po ballafaqohej me rënie ekonomike, rënie të të hyrave e shkurtim të vendeve të punës, nevoja për ndihmë po rritej. Statistikat ...

Pandemia rrit numrin e familjeve të varfra

Familja katëranëtarëshe Aliu nga Hajvalia, është njëra nga familjet në Kosovë e cila po përballet me kushte të vështira financiare.