Postet nga: Arsimi

Shitblerja e 'dijes'

Shitblerja e punimeve, me të cilat studentë të caktuar diplomojnë në nivelin ‘bachelor’ dhe ‘master’ në universitetet dhe kolegjet në Kosovë, tash e disa vite, është shndërruar në dukuri, ...

Rexhaj: Me këtë sistem arsimi po i dëmtojmë fëmijët, po prodhojmë kriminelë

Xhavit Rexhaj, ekspert i arsimit, ka thënë se të dhënat e fundit të Zyrës Kombëtare të Auditorit duhet të interpretohen drejt. Sipas tij, aty tregohet shpë...

LDK rendit shqetësimet që ka ndaj Qeverisë Kurti

Neglizhenca qeverisëse, mosrespektimi kushtetues, tendencat kapëse të drejtësisë dhe raporti i Departamentit Amerikan të Shtetit, sipas Lidhjes Demokratike të Kosovës janë katër shqetesimët lidhur ...

Varfëria brenda komuniteteve pakicë në Kosovë i detyron fëmijët të braktisin shkollën

Shkollimi i fëmijëve nga klasa e parë deri në klasën e dymbëdhjetë është i detyrueshëm për të gjithë qytetarët e Kosovës, por ...

KShC aprovon Metodologjinë e monitorimit dhe procedurat pas-akredituese

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) në mbledhjen e sotme ka aprovuar Metodologjinë e monitorimit dhe procedurat pas akredituese.

Stufat kanë nxirë objektin e ri të shkollës ‘Besim Rexha’ në Komogllavë - VIDEO

Vijimi i mësimit në objektin e ri të shkollës “Besim Rexhepi” në fshatin Komogllavë të Ferizajt ishte paraparë që të bëhej në fillim të vitit shkollor 2021/2022.

Kurti për gjendjen në arsim: Kemi trashëguar një sistem elektoral e aspak strategjik

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, merr pjesë në prezantimin e aktiviteteve të Agjencisë së Kosovës për Akreditim për vitin 2021 dhe Strategjinë e AKA-së 2021-2025.

Nagavci: Arsimi – parakusht për zhvillim

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, në Ditën Ndërkombëtare të Arsimit tha se Qeveria e konsideron arsimin si parakusht për zhvillim.