Postet nga: Varfëria

Rritet shkalla e varfërisë në Maqedoni

Në bazë të Entit Shtetëror të Statistikave, gjatë vitit të kaluar 460 mijë qytetarë të Maqedonisë kanë jetuar nën pragun e varfërisë, përkatësisht 22.2 për qind ...

FMN: Lufta tregtare ShBA- Kinë mund ta bëjë botën "vend më të varfër"

Fondi Monetar Ndërkombëtar, në vlerësimin e fundit të ekonomisë globale, paralajmëroi se lufta tregtare midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës rrezikon ta bëjë botë...

I dyshuari në Gjykatë: Nuk e detyrova gruan të prostituohej, ramë dakord për shkak të gjendjes së rëndë ekonomike

Prokuroria Themelore në Pejë, ka kërkuar paraburgim për të dyshuarin L.D., shtetas i Shqipërisë për shkak se i njëjti dyshohet se e ka detyruar ...

Në mungesë të shtëpisë, jetojnë në lokal afarist

Ramiz Maloku nga fshati Halabak i Komunës se Podujevës, duke rrëfyer për mënyrën e vështirë të jetesës tregoi se që nga mosha 13 ...

Nga 1 Familje në Ditë iu Shtua të Varfërve të Kosovës në 2016-ën

Nga paslufta në Kosovë, varfëria vazhdoi të jetë njëri nga armiqtë më të mëdhenj. Krahas pamjeve të përditshme rrugëve të qyteteve ku shpesh pasqyrohet varfë...

Familja Kërkon Ndihmë për Vajzat me Nevoja të Veçanta

Familja Kërkon Ndihmë për Vajzat me Nevoja të Veçanta

Që nga dita kur u mbyll organizata joqeveritare ku i çonin dy vajzat me nevoja të veçanta, jeta e Ifete dhe Rexhep Bajramajt është vështirësuar shumë.

Mustafa: Kosova Shumë Shpejt e Kalon Pragun e Varfërisë

Kosova shumë shpejt do ta kalojë pragun ndërkombëtar të varfërisë dhe do të konsiderohemi si shtet me të ardhura të mesme, tha kryeministri Isa Mustafa në konferencë...

‘Jeta’ në Shtëpizën e Kalbur

‘Jeta’ në Shtëpizën e Kalbur

Sikur të ishte pronë e tyrja shtëpiza e drunjtë ku jeton, familja e çiftit  Gazmend dhe Shpresa Krasniqi do të ishte më e lumtura në botë.