Postet nga: Varfëria

Raporti: Gati 1 në 12 italianë jeton në ‘varfëri absolute’ për shkak të inflacionit më të lartë

Aktualisht janë mbi 5.6 milionë italianë të cilët nuk mund të përballojnë koston e gjërave esenciale, të tilla si ushqimi, strehimi, arsimi dhe kujdesi shëndetësor, sipas ...

Agjencia e OKB-së për ushqim: 47 milionë njerëz një hap larg urisë

Agjencia e ushqimit e OKB-së paralajmëroi se rreth 47 milionë njerëz në mbi 50 vende të botës janë një hap larg urisë.

Gjermani: Shumë qytetarë nuk janë në gjendje për të përballuar ushqime të mira

Një numër në rritje i njerëzve në Gjermani nuk mund ta përballojnë të hanë ushqime me mish, peshk ose një ekuivalent vegjetarian në baza ditore, tregojnë shifrat. ...

Save the Children: Një në katër fëmijë në BE në rrezik të varfërisë

Kliko këtu, bashkohu në grupin e KALLXO në Viber dhe informohu në kohë reale me lajmet kryesore gjatë ditës

‘Global Finance', Kosova më e varfra në rajon

Kosova është renditur si vendi më i varfër, krahasuar me shtetet e tjera të rajonit, sipas publikimit të revistës ndërkombëtare për ekonomi “Global Finance”.

Mbi 100 mijë qytetarë të Kosovës në varfëri, presin ndihmën shtetit

Agjencia e Statistikave të Kosovës tregon se muaji qershor i gjeti në varfëri mbi 25 mijë familje, ku numri i përgjithshëm i anëtarëve kalon 100 mijë.

OKB: Mbi 71 milionë persona jetojnë në varfëri

Rritja e çmimeve të ushqimit dhe energjisë ka shtyrë mbi 71 milionë persona në mbarë botën në varfëri që nga fundi i shkurtit kur Rusia nisi luftën ndaj ...

Varfëria brenda komuniteteve pakicë në Kosovë i detyron fëmijët të braktisin shkollën

Shkollimi i fëmijëve nga klasa e parë deri në klasën e dymbëdhjetë është i detyrueshëm për të gjithë qytetarët e Kosovës, por ...