Postet nga: Afrikë

Pse lia e majmunëve po përhapet në Evropë dhe SHBA?

Disa raste të lisë së majmunëve janë raportuar ose dyshohen në Britani, Portugali, Spanjë dhe Shtete të Bashkuara.

VIDEO - Ursula von der Leyen 'injorohet' nga ministri i Ugandës në samitin Afrikë-BE

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, u ndodh në një pozitë të sikletshme pasi u injorua nga një prej personaliteteve që merrte pjesë në samitin kryesor të BE-së ...

Grusht-shtetet në Afrikë

Kontinenti afrikan pa një rritje të konsiderueshme të grusht-shteteve gjatë një viti e gjysmë të fundit, me figura ushtarake që kryen pushtimin në Burkina Faso, Sudan, Guine, Çad dhe Mali. ...

OKB: Mbi 19 mijë fëmijë, viktima të dhunës në zonat e konfliktit

Numri i fëmijëve të rrëmbyer dhe të përdhunuar në rajonet e krizave është rritur në mënyrë drastike në vitin 2020, thanë Kombet e Bashkuara. Zyra e ...

OBSH: Në Afrikë, nivel i ulët i vdekshmërisë nga COVID-19

Në 54 shtete të Unionit Afrikan janë raportuar 103,933 raste me koronavirus të shtunën, ka njoftuar Qendra Afrikane për Kontrollin e Sëmundjeve.

Të paktën 300,000 afrikanë pritet të vdesin gjatë pandemisë me koronavirus

Pandemia me koronavirus mund të vrasë të paktën 300,000 afrikanë dhe rrezikon të përballë me varfëri ekstreme 29 milionë të tjerë, ka thënë Komisioni Ekonomik i Kombeve të ...