Postet nga: Terrorizmi

Gjykata në Shqipëri shpall fajtore nëntë gra të riatdhesuara nga Siria

Gjykata e Posaçme në Shqipëri shpalli fajtore nëntë gra të riatdhesuara nga Siria, të akuzuara për pjesëmarrje në organizatë terroriste dhe pjesëmarrje në veprimtari ...

Dënim me burg ndaj të akuzuarit për shtytje në terrorizëm

Liridon Beqiri është dënuar me 2 vite burgim për veprën penale shtytje në kryerje të veprave terroriste dhe posedim të armëve pa leje.

Prokuroria e akuzon për përgatitje të sulmeve terroriste në Kosovë, Blend Vrajolli kërkon nga Gjykata t’ia mundësojë t’i kthehet familjes

Në Gjykatën e Prishtinës më 26.02.2024 është mbajtur seanca e fundit e gjykimit të Blend Vrajollit, i akuzuar nga Prokuroria Speciale për përgatitje të sulmeve terroriste ndaj ...

Mbi 30 vite burgim ndaj të akuzuarve për terrorizëm

Ardian Gjuraj, Nuhredin Skenderi, Mentor Bellaqa dhe Ergim Syla, janë katër të dënuarit në shkallë të parë për terrorizëm, të cilëve Gjykata e Prishtinës ...

Rreziku për sigurinë kombëtare - arsyeja pse shumë të burgosur nuk u liruan me kusht

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese, BIRN, ka gjetur se disa të burgosur kishin marrë rekomandime për lirim me kusht por proceset janë refuzuar nga paneli për lirim me ...

Ish-gjyqtari Ibrahimi: Duhet të bëhet profilizimi i gjyqtarëve, jo të gjithë mund të merren me rastet e terrorizmit dhe korrupsionit

Avokati dhe ish-gjyqtari, Hamdi Ibrahimi, e ka parë si shumë të rëndësishëm profilizimin e gjyqtarëve në rastet e terrorizmit dhe korrupsionit në Kosovë.

Irani mbetet sponsori kryesor shtetëror i terrorizmit, sipas SHBA-së

Irani mbeti sponsori kryesor shtetëror i terrorizmit global vitin e kaluar, duke u përshirë në mbështetjen e rekrutimit të terroristëve, financimit dhe komploteve nëpër ...

Roli i kriptovalutave në financimin e terrorizmit

Roli i kriptovalutave në financimin e terrorizimit dhe grupeve militante është rikthyer në vëmendjen e opinionit, pas sulmeve vdekjeprurëse ndaj Izraelit nga militantët palestinezë të Hamasit.