Postet nga: kongresi

Qeveria amerikane anashkalon miratimin e Kongresit për t'i shitur Izraelit predha për tanket

Administrata e Presidentit Biden ka përdorur një masë urgjente për të bërë të mundur që Izraelit t’i shiten rreth 14 mijë predha tankesh, pa iu nënshtruar ...

Kevin McCarthy pensionohet nga Kongresi

Ish-udhëheqësi i Dhomës së Përfaqësuesve në Shtetet e Bashkuara, Kevin McCarthy, ka thënë se do të pensionohet nga Kongresi, në fund të dhjetorit.

115 vjet nga 'Kongresi i Alfabetit në Manastir’

115 vjet më parë në Manastir, kryeqytetin e Vilajetit të Manastirit - Prandoria Osmane, sot Maqedonia e Veriut nisi Kongresi i Alfabetit, i cili u mblodh për të caktuar një ...

Vetëvendosja anëtarësohet në organizatën më të madhe socialdemokrate në Europë

Lëvizja Vetëvendosje! është bërë anëtare e organizatës më të madhe socialdemokrate në Europë, në Kongresin e Partisë së Socialistëve Evropianë (PES) që po mbahet ...

Kongresi miraton rregulla të reja zgjedhore në përgjigje të 6 janarit

Kongresi i dha miratimin përfundimtar të premten legjislacionit që ndryshon ligjin që rregullon certifikimin e një gare presidenciale, përpjekja më e fortë deri tani për të shmangur ...

Gjykata e Lartë e SHBA i jep të drejtën Kongresit për qasje në deklaratat tatimore të ish presidentit Trump

Gjykata e Lartë e SHBA e ka hapur rrugën që formularët e taksave të ish-Presidentit Donald Trump t'i lëshohen një komiteti të Kongresit të kontrolluar nga demokratë...

Mbyllet në Shkup manifestimi tradicional ‘Ditët e Alfabetit’

Me mbajtjen e konferencës shkencore “Një komb – një gjuhë” dhe ekspozitës “Nga alfabeti në drejtshkrim” është mbyllur sot manifestimi kulturor-shkencor “Ditët e Alfabetit”.

Botohet libri i i Agim Vincës 'Saga e shkronjave shqipe'

Me organizimin e Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës dhe të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, doli nga shtypi libri “Saga e ...