Postet nga: Ekstremizmi

Radikalizmi në internet: Jeta e hidraulikut që akuzohet për ‘propagandë xhihadiste’

Si u transformua hidrauliku 30-vjeçar nga një familjar i qetë dhe praktikant i fesë Islame në të dyshuar për shpërndarje të propagandës radikale përmes rrjeteve ...

Përmbushja e premtimeve nga qeverisja e Xhafer Gashit në sigurinë publike

Kryetari i Obiliqit, Xhafer Gashi, ishte ri-zgjedhur në këtë pozitë në zgjedhjet lokale të vitit 2021, duke premtuar ndër të tjera, edhe ofrimin e sigurisë publike në komunë, pë...

Matja e përmbushjes së premtimeve të qeverisjes së Ramiz Lladrovcit në siguri

Ramiz Lladrovci në kohën kur po rikandidonte për një mandant tjetër për të parin e Drenasit, në vitin 2021 ishte pyetur në “DebatPernime” në lidhje me planin ...

Matja e premtimeve të Ferit Idrizit në siguri publike

Kryetari i Vushtrrisë, Ferit Idrizi, derisa kandidonte për kryetar të Vushtrrisë, thoshte se problemin e sigurisë publike do ta koordinojë me institucionet qendrore, për pjesën që iu ...

Matja e përmbushjes së premtimeve nga qeverisja e Agim Aliut

Në kohën kur po garonte edhe për një mandat në krye të Komunës së Ferizajt në vitin 2021, Agim Aliu ishte pyetur në “DebatPernime” për qasjen dhe ...

Nevoja për trajtim psikiatrik për të rikthyerit nga zonat e luftës

Shkuarja nga Kosova në Siri, një nëne nga Kosova i kushtoi me humbje të fëmijës 3 muajsh, Përveç një zone të luftës, edhe vdekja e fë...

Modeli i Mitrovicës së Jugut në parandalimin e ekstremizmit dhe trajtimin e të rikthyerve nga zonat e luftës

Me një numër të madh të të rikthyerve nga zonat e luftës, por edhe me numër të madh të personave që kanë rënë në kontakt me ...

Mësuesit e Lavdrim Muhaxherit e Ridvan Haqifit rrëfejnë sjelljet e tyre në shkollë

Mësuesit e Lavdrim Muhaxherit e Ridvan Haqifit rrëfejnë sjelljet e tij në shkollë