Postet nga: drejtësia tranzicionale

Prishtina bashkon studentë vendorë e ndërkombëtarë për të adresuar të kaluarën (VIDEO)

Për avokaten Esther Opoku Asamoah, rruga e largët nga Gana për në Kosovë nuk ka qenë aq e gjatë, gjersa me dëshirën e saj zgjodhi ...

Instituti për hetimin e krimeve të luftës - i pavarur a nën Qeveri

Kosova synon rikrijimin e Institutit për krimet e kryera gjatë luftës në Kosovë.

Në hulumtimin e ri dokumentohen 600 qendra boshnjake paraburgimi

Hulumtimi i ri dokumenton më shumë se 600 kampe paraburgimi, burgje ose mjedise të tjera burgimi që operuan gjatë luftës 1992-1995 në Bosnjë dhe Hercegovinë - shumë më tepër ...

Shoqëria civile kërkon të ndalohet linçimi publik ndaj Shkëlzen Gashit

Një grup i organizatave jo-qeveritare në Kosovë ka kërkuar që të ndalet linçimi publik ndaj aktivistit Shkëlzen Gashi.

BIRN trajnon gazetarët në raportimin e drejtësisë tranzicionale

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Investigative filloi në Beograd një kurs tre ditor për të trajnuar gazetarë nga e gjithë ish-Jugosllavia në raportimin e gjyqeve të krimeve të luftës ...

Policia e Kosovës po mbledh informacione për krimet e luftës

Organizata joqeveritare YIHR KS ka mbajtur debatin publik "Drejtësia Tranzicionale dhe Trashëgimia e Luftës", i cili u organizua në kuadër të Javës së Drejtave të ...

Studentët e UP-së bëhen me qendër për drejtësinë tranzicionale

Një qendër për drejtësinë tranzicionale është hapur sot në Universitetin e Prishtinës si mundvsi që studentët të kenë kushte më të mira studimi të së ...

Tryezë për Ballafaqimin me të Kaluarën në Librat Shkollorë

Zyra në Kosovë e Fondit për të Drejtën Humanitare (FDH) do ta organizojë sot në Prishtinë një tryezë rreth ballafaqimit me të kaluarën në tekstet e lë...