Postet nga: Barazia Gjinore

Ballkani Perëndimor pa mundësi për gratë

Diku më shumë e diku më pak, në pesë vendet: Shqipëri, Kosovë, Mali të Zi, Serbi dhe Maqedoni të Veriut, punësimi i grave është larg standardit dhe me ...

Kurti: Përqindja e ulët e grave në tregun e punës është e dëmshme për të ardhmen e vendit

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, teksa ka folur për kontributin e grave në shoqëri ka thënë se përfshirja e grave i hapë rrugë edhe progresit ...

Memli Krasniqi: Deri në vitin 2025, PDK do të ketë 50 për qind gra në pozita udhëheqëse

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, ka thënë se rrugëtimi i kësaj partie nuk mund të jetë i sukseshsëm pa gra që prijnë ...

Bordi i RTK-së rekomandon që të ketë barazi gjinore në të gjitha programet

Bordi i Radiotelevizionit të Kosovës iu ka rekomanduar të gjitha redaksive brenda këtij medium që të bëjnë përpjekje maksimale që të arrihet barazia gjinore e mysafirë...

Kjo është përqindja e përfaqësimit të grave në institucionet lokale të Kosovës

Raporti i Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL) tregon se sipas të dhënave të raportuara nga 33 komuna, niveli i të punësuarve nga gjinia femërore në institucione/...

Projektligji për Qeverinë, synohet që përbërja e kabinetit qeveritar të respektojë barazinë gjinore

Qeveria e Kosovës do të sunojë që të respektohet barazia gjinore në përbërjen e kabinetit qeveritar, në Projektligjin për Qeverinë.

Barazia gjinore: Rreth 126 mijë prona në emër të grave në Kosovë

Në Kosovë çdo vit po shumëfishohet numri i pronave të regjistruara në emër të dy bashkëshortëve, kurse deri tani në vendin tonë 126 mijë prona janë regjistruar ...

Bëhet lansimi i ‘Agjendës për Barazi Gjinore në Policinë e Kosovës’

Me pjesëmarrjen e presidentes së vendit, Vjosa Osmanit, kryeministrit Albin Kurti, ministrit të Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla dhe drejtorit të Përgjithshëm të Policisë, Samedin ...