Postet nga: Statistikat

Statistikat: Në Kosovë për çdo orë vdes një person

Përveç fenomenit të emigrimit të dhjetëra mijërave qytetarëve të Kosovës drejt vendeve të perëndimit, për një jetë më të mirë. Kosova po ballafaqohet ...

Në 2018-ën, të hyrat dhe shpenzimet e Qeverisë, në garë me njëra-tjetrën

Thënia e vjetër popullore “sa ke, aq harxhon”,  referuar menaxhimit të pasurisë, duket se ka ardhur në funksion në qeveritë e Kosovws.

Në vitin 2018, 22 milionë euro u shpenzuan për trotuare e kanalizime

Në 2018-ën, në Kosovë u shpenzuan 21.9 milionë euro për investime në trotuare, kanalizime dhe ujësjellës, apo  4 për qind nga shpenzimet e përgjithshme kapitale pë...

Vitin e kaluar ikën zyrtarisht 15 mijë shqiptarë

Popullsia e Shqipërisë ra me 0.3% si pasojë e migrimit prej rreth 15 mijë vetësh, sipas vlerësimeve të Institutit të Statistikave, ku popullsia banuese e meshkujve ra me 0.6% ndë...

Serbia po e humb titullin e liderit për shitje të mallrave në Kosovë

Të dhënat për tregtinë e jashtme të Kosovës të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për 2.1 ...

Shqipëria ia merr primatin Serbisë për t’i shitur mallra Kosovës

Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për tregtinë e jashtme të Kosovës tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për 4.2% ...

Thellohet për 20% deficiti tregtar, bie eksporti i Kosovës drejt vendeve fqinje

Sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për tregtinë e jashtme, Kosova kishte deficit tregtar më të lartë për 20.2 për qind në ...

ASK: Bie furnizimi me ujë dhe menaxhimi i mbeturinave

Në raportin e Agjencisë së Statistikave të Kosovës “Statistikat Afatshkurtra të Industrisë” bëhet e ditur se industria nxjerrëse dhe përpunuese shënoi rritje në muajt prill, ...