Postet nga: popullsia

LDK qorton Qeverinë për menaxhimin e keq të pandemisë

Lidhja Demokratike e Kosovës, konsideron se Qeverie e Kosovës, është duke menaxhuar keq situatën pandemike të COVID-19, se nuk ka marrë masa adapte dhe që masat e ...

Gazmend Ejupi për instalacionin ‘Misioni: Ekzekutoni’: Përmes shisheve prezantohet ajo çfarë ndodhi në Fortesë në vitin 1999

Që nga 13 korriku 2021 në qendër të fshatit Fortesë (Bellacërkë) të Rahovecit është vendosur instalacioni “Misioni: Ekzekutoni”.

Bujqësia organike mund të jetë ushqim i mjaftueshëm për të gjithë Evropën deri në vitin 2050

E gjithë popullsia e Evropës mund të ushqehet pa ndonjë import ushqimesh deri në vitin 2050, thotë një studim i kryer nga Qendra Kombëtare Franceze për Kërkime ...

Preferencat për djem në Mal të Zi

Gjatë debatit të fundit në Parlament për zvogëlimin e përqindjes së vajzave të porsalindura në Mal të Zi, një ligjvënës “e dënoi sinqerisht” trendin, ...

Çfarë efektesh anësore mund të prodhojë vendimi më i ri i Kinës për një politikë me tre fëmijë?

Shteti kinez ka bërë të ditur se do të lejojë çiftet kineze të kenë deri në tre fëmijë, kjo pasi të dhënat e regjistrimeve shtetërore treguan ...

Kosova përballë sfidave të varfërisë së skajshme (VIDEO)

Rexhep Mula nga fshati Gërdoc, rreth 30 kilometra larg kryeqytetit, çdo ditë në orën gjashtë të mëngjesit niset në një nga tregjet e Prishtinës, me karrocën ...

As regjistrim në terren e as anulim në Kuvend

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut ende nuk ka arritur të miratojë propozim-ligjin e qeverisë për shtyrjen e regjistrimit të popullsisë, që duhej të niste nga dita e enjte, 1 prill ...

Fati demografik i Kosovës duket të jetë shumë i frikshëm

Shteti më i ri i Evropës nuk është imun ndaj plakjes dhe depopullimit që po zbraz shoqëritë në gjithë Ballkanin.