Postet nga: Rrjeti i Grave të Kosovës

Analiza e RRGK-së mbi përdorimin e digjitalizimit nga burrat dhe gratë në Kosovë

Përdorimi i digjitalizimit në qeverisje, shërbime publike, arsim, shëndetësi, biznese nga burrat dhe gratë në Kosovë, është analizuar nga Rrjeti i Grave të Kosovës (RRGK).

Trajnime e shkëmbime përvojash për gratë nga zonat rurale - sfida e bashkëpunime pas pandemisë

Sfidat e grave nga zonat rurale janë të shumta, përfshirë aktivitetet e tyre në sektorin e bujqësisë. Periudha e pandemisë ndikoi në çdo sferë të jetës në ...

‘Shkolla Pranverore Feministe’ bën bashkë në Prizren gra e vajza nga Kosova e Serbia

“Shkolla Pranverore Feministe” mblodhi këtë muaj në Prizren 20 gra dhe vajza të reja nga Kosova e Serbia, në kuadër të një programi të edukimit joformal për t’...

Shkrim-leximi ‘i kthen’ në kohë 35 gra të komuniteteve në Fushë-Kosovë

35 gra të komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian çdo të premte bëhen bashkë në Klasën e Prindërimit në Fushë-Kosovë, për të mësuar shkrim e lexim. ...

Përmirësimi i shërbimeve për viktimat e dhunës në familje, misioni i strehimores në Gjilan

Gjatë vitit 2022 Qendra për Mbrojtjen dhe Rehabilitim e Grave dhe Fëmijëve “Liria” në Gjilan ka punuar për 6 muaj që reagimi institucional ndaj dhunës me bazë ...

Deputetë nga pozita dhe opozita reagojnë pas publikimit të hulumtimit 'Radio Televizioni i Burrave'

Pas reagimit të Rrjetit të Grave dhe Zyrës për Barazi Gjinore edhe kryetarë të grupeve parlamentare, deputetë dhe zyrtarë shtetërorë, kanë reaguar lidhur me hulumtimin ekskluziv të ...

RrGK: 15 vite burgim për Arbër Sejdiun janë të ulëta për veprën dhe pasojat e shkaktuara

Rrjeti i Grave të Kosovës, përmes një reagimi në platformën facebook, ka mirëpritur vendimin e Gjykatës Themelore në Ferizaj për shqiptimin e dënimit ...

Statistika të frikshme - 50 gra të dhunuara seksualisht brenda vitit, përkujdesja ndaj tyre e mangët

Vetëm brenda këtij viti në Kosovë janë raportuar rreth 50 gra të dhunuara seksualisht ndërsa një hulumtim i KALLXO.com zbulon se një pjesë e tyre e kalojnë ...