Postet nga: dezinformimi

'Rrjeti kundër Dezinformimit i Ballkanit' shënon ditën e kontrollimit të fakteve

Rrjeti i organizatave kundër dezinformimit në Ballkan, The Anti-Disinformation Network for the Balkans – AND Balkans) kanë mbajtur sot, më 02.04.2024 konferencën “Mbrojtja e Demokracisë në Ballkan – ruajtësit e ...

Steinheur: Fushata dezinformuese e Rusisë synon të minojë marrëdhëniet e Kosovës me SHBA-të

Në dekadën e fundit, vendet e Ballkanit Perëndimor janë vënë në shënjestër të fushatave dezinformuese të Rusisë.

Çështja e dinarit përplas profesorin Alban Zeneli dhe gazetarin Branisllav Kërstiq

Profesori i UP-së, Alban Zeneli, ka folur për dezinformatat rreth çështjes së dinarit serb.

Si po i lufton dezinformatat Këshilli i Mediave të Shkruara?

Qerim Ondozi nga KMSHK ka thënë se ankesat më të mëdha si Këshill i kanë për dezinformatat.

VIDEO - Keqinformimi në kohën e peticionit

Alban Zeneli, profesor në Universitetin e Prishtinës ka thënë se gjatë kohës që ka filluar nënshkrimi i peticionit nga qytetarët serbë të dy komunave veriore, ...

BIRN: Nga Hungaria në Turqi, shtohen shkeljet e të drejtave digjitale  

Raporti i fundit i BIRN mbi shkeljet e të drejtave digjitale ngre shqetësime, me rastet që shtohen në të gjithë rajonin, veçanërisht në kohë krize.

Provat për dezinformatat – VIDEO

Sonte, në KallxoPernime po transmetohet dokumentari “Provat për dezinformatat” i cili shfaq gjetjet e një hulumtimi disamujor mbi dezinformimin në Kosovë.

Humbja e besimit në media

Muhamet Hajrullahu, nga portali Telegraf në panelin e diskutimit për raportin e deziforimit, “Vorbulla e Rrenave”, ka thënë se nëse redaksitë e mediave duhet të kenë profesionalizë...