Postet nga: Remitancat

Në vitin e pandemisë, mërgata i dha ‘frymë’ ekonomisë me mbi 980 milionë euro remitanca

Përkundër se ishin të rrethuar nga kriza e shkaktuar nga pandemia e virusit COVID-19, mbështetja e mërgatës nuk mungoi. Në vitin 2020, apo thënë ndryshe ...

Kosova përfitoi miliarda euro nga remitencat

Për 13 vjet, Kosova ka pranuar afër nëntë miliardë euro remitenca. Këto mjete financiare që dërgojnë qytetarët e Kosovës, të cilët jetojnë jashtë ...

Ja sa para kanë dërguar në Kosovë mërgimtarët nga Gjermania

Bashkatdhetarët nga Gjermania kanë dërguar shumë të majme të parave në Kosovë që nga shpallja e pavarësisë.

Diaspora, çdo ditë i dërgon 1,7 milionë euro

Kontributi i mërgimtarëve në Kosovë sa vjen e rritet. Përveç investimeve të tyre në Kosovë, shpenzimeve gjatë qëndrimit në vendlindje, ata dërguan në Kosovë  rreth 800 ...

Shtohen milionat e dërguara nga diaspora

Edhe pse kanë kaluar gati 20 vjet nga përfundimi i luftës, ekonomia e Kosovës vazhdon të varet nga remitancat.

Vazhdojnë të na duan, remitancat e diasporës kalojnë gjysmë miliardë euro në 2018-ën

Dashuria për vendin dhe familjen në Kosovë nga mërgimtarët sa vjen e rritet. Djersa e tyre e derdhur në vendet e Bashkimit Evropian por edhe më gjerë ...

Milionat e diasporës shkojnë në konsum

Burim i rëndësishëm i të hyrave të ekonomive familjare në Kosovë vazhdojnë të jenë edhe dërgesat e emigrantëve.

Kosovës i Shtohen Paratë e Dërguara Nga Diaspora

Dërgesat nga diaspora, në Kosovë vazhdojnë të paraqesin një prej burimeve kryesore të financimit të konsumit të ekonomive familjare. Po ashtu, ato paraqesin burime që sigurojnë gjendje stabile sociale.