Postet nga: Banka Qendrore e Kosovës [BQK]

Diaspora dërgoi në Kosovë mbi 1.3 miliardë euro në vitin 2023

Në vitin 2023, remitancat apo dërgesat financiare të mërgimtarëve në Kosovë kaluan 1.3 miliardë euro përkatësisht 1 miliard e 343.4 milionë euro.

180 mijë shkon numri i kartëmonedhave prej 500 euro që janë larguar nga qarkullimi

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ka njoftuar se mbi 180 mijë copë është numri i kartmonedhave 500 euroshe të tërhequra nga qarkullimi dhe të depozituara në BQK.

Thirret protestë në Mitrovicën Veriore lidhur me vendimin e BQK-së për dinarin serb

Një protestë kundër vendimit të Bankës Qendrore të Kosovës lidhur më dinarin serb është thirrur për ditën e sotme në Mitrovicën Veriore. Protesta është ...

BQK del me një njoftim se ku dhe si mund të bëhet pranimi dhe konvertimi në euro

Banka Qendrore e Kosovës (BQK), ka dalë me një njoftim se ku dhe si mund të bëhet pranimi dhe konvertimi ne euro, sipas rregullores së re.

DASH: Veprimet e njëanshme e kufizojnë avokimin e SHBA-së për Kosovën

Departamenti amerikan i Shtetit (DASH) tha të enjten se vendimi “i njëanshëm” i Kosovës për ta zbatuar një rregullore të Bankës Qendrore të Kosovës ...

BQK vlerëson se ekonomia e Kosovës u rrit për 3.4 % në vitin 2023

Ekonomia e Kosovë vlerësohet të jetë rritur për 3.4 për qind në vitin 2023, vlerëson Banka Qendrore e Kosovës [BQK].

www.pixabay.com

Në dhjetor të 2023, kosovarët morën 194 milionë euro kredi në banka

Në muajin e fundit të vitit të vitit 2023, vlera e kredive të reja ishte 193.7 milionë euro, derisa shuma e depozitave të reja arriti në 138.8 milionë euro, sipas të dhënave ...

Pasuria e bankave në Kosovë kalon shifrën 7.5 miliardë euro

Pasuria e bankave komerciale që operojnë në Kosovë, kalon shifrën e 7.5 miliardë euro dhe se investimet e tyre jashtë vendit kanë arritur në 1.26 miliardë euro.