Postet nga: Ekonomia

Drojë nga rënia e të hyrave në Buxhetin e Shtetit

Koronavirusi po lë pasoja edhe në shumë rrafshe të tjera. Por, edhe masat e reja kufizuese kundër Covid 19 ka drojë se do të ndikojnë në rënien e të ...

FMN: COVID -19 Po thellon hendekun mes të varfërve dhe të pasurve

Përmirësimi i ekonomisë botërore pas vitit të koronës po ndodh më shpejt se sa pritej, thotë paraprakisht FMN. Rritja ekonomike në vitin 2021 mund të arrijë 6,0 pë...

Qeveria e re përballë sfidave urgjente

Adresimi i çështjes së pandemisë së COVID-19 dhe pasojave të saj, si dhe rimëkëmbja ekonomike, janë sfidat që kërkojnë përgjigje urgjente të Qeverisë së re të ...

Ratifikimi i huave të jashtme dhe dështimi në tërheqjen e fondeve e metë serioze e financimit publik në Kosovë

Menaxhimi i mirë i huas publike është një çështje thelbësore në kuadër të politikave makroekonomike e që ndërlidhet gjithashtu edhe me politikën fiskale dhe atë monetare. ...

Sektori privat ndihmohet me nëntë milionë euro

Vetëm 22 milionë euro deri më tani ka shpërndarë Ministria e Financave për sektorin privat nga fondi 222 milionë eurosh, fond ky në kuadër të Ligjit për ...

Shqipëria dhe Kosova shënojnë rënie të lirive ekonomike

Fondacioni Heritage publikoi raportin mbi Indeksin për Liritë Ekonomike në botë, sipas të cilit 89 nga 180 vende të përfshira kanë shënuar përmirësim, ndërsa 80 kanë pë...

Haradinaj - Stublla: Emiratet e Bashkuara Arabe, partner i ardhshëm ekonomik i Kosovës

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës, Meliza Haradinaj – Stublla, ka zhvilluar një bisedë telefonike, me ministren e Shtetit për Bashkë...

G7 shton kontributin për programin global të vaksinimit – COVAX

Udhëheqësit e G7-ës janë zotuar të rrisin bashkëpunimin për të luftuar pandeminë dhe të shtojnë kontributin e tyre në kuadër të programit global ...