Postet nga: diaspora

Shell mirëpret Diaspora meeting, me Marakli t'kerreve.

 

Diaspora e gatshme t’i japë kredi Qeverisë

Qeveria e Kosovës ka filluar të ofrojë bono të Thesarit për diasporën, me qëllim të orientimit të fondeve të diasporës në financime që mundësojnë ...

BQK nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit për bonot e thesarit për diasporën

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës sot ka nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit me Ministrinë e Financave, Punës dhe Transfereve dhe bankat komerciale partnere, pë...

Njëzet milionë euro bono thesari për diasporën

Ministri i Financave dhe Transfereve në Qeverinë e Kosovës , Hekuran Murati ka bërë të ditur se mes Bankës Qendrore të Kosovës dhe gjashtë bankave komerciale është ...

Në vitin e pandemisë, mërgata i dha ‘frymë’ ekonomisë me mbi 980 milionë euro remitanca

Përkundër se ishin të rrethuar nga kriza e shkaktuar nga pandemia e virusit COVID-19, mbështetja e mërgatës nuk mungoi. Në vitin 2020, apo thënë ndryshe ...

Qeveria do të mbulojë policën e sigurimit kufitar për diasporën

Qeveria e Kosovës ka miratuar propozimin e ministrit të Financave Hekuran Murati për mbulimin e plotë të obligimeve të Sigurimit Kufitar nga Qeveria e Republikës së Kosovë...

Kosova dhe Shqipëria nisin procedurat për realizimin e tekstit mësimor për diasporë

Komisioni i Përbashkët Shqipëri–Kosovë për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën,  ka shpallur thirrjen për aplikim për recensentë për ...

Realizohet fluturimi i parë Helsinki – Prishtinë, Aeroporti jep detaje për linjën

Për herë të parë sot është realizuar fluturimi me aeroplan nga kryeqyteti finlandez Helsinki për në Prishtinë.