Postet nga: Profil

Jeta në Isniq në vitet 1970 në objektivin e artistes suedeze

Prishtina Insight u takua me fotografen Ann Christine Eek, autoren e rreth 9,000 fotografive bardh e zi përmes të cilave përshkruhet jeta e vitit 1976 në fshatin Isniq afër ...

Luftëtarët e Mjedisit: Fytyrat jeshile në Evropën Juglindore

Nga Moldavia në Kosovë, aktivistët e mjedisit në të gjithë Ballkanin po mobilizohen për t'u marrë me çështje, të tilla si ndotja e ajrit dhe lumenjve deri te ...

Ëndrra e blertë e Edona Kryeziut

Edona Kryeziu nuk ka pasur kundërshtarë vetëm në fushë të gjelbër.

BimBimma: Zëri i skamjes dhe i protestës përmes hip hop-it

BimBimma shkroi këngën e tij të parë rap si 14-vjeçar në vitin 1998, këngë kjo e cila dokumentonte vuajtjet rreth tij gjatë kohës kur Kosova ishte ...

Rrugëtimi i Isa Mustafës për në majat e LDK-së

I ka mjaftuar vetëm njëherë hyrja në garë në 2010, që dy herëve tjera Isa Mustafa të rizgjedhet kryetar i LDK-së pa frikën e humbjes.

Aktakuzat, pronat dhe fuqia politike e Milaim Zekës

Njihet si deputet i zëshëm në Kuvend, e shpesh kontravers për shkak të gjuhës që përdor.

Fatlum Berisha: Kur tragjedia tejkalohet përmes sportit

Ndarja e drejtësisë në fushën e gjelbër do ta ndihmonte gjyqtarin kosovar të futbollit ta tejkalonte dhimbjen e madhe të humbjes së të birit.

Blerim Reka – shqiptari në garën presidenciale të Maqedonisë së Veriut

I vetmi kandidat i etnisë shqiptare në garën për presidencë në zgjedhjet e Maqedonisë së Veriut nuk duket si fitues i zgjedhjeve - por mund të ndikojë në ...