Postet nga: OKB

OKB-ja bën thirrje për rritje të kujdesit ndaj migrantëve

Migrantëve pa dokumente, azilkërkuesve dhe viktimave të trafikimit në gjithë botën, duhet t’iu sigurohet qasje në kujdes shëndetësor dhe mirëqenie – pavarësisht statusit ...

OKB-ja shtyn konferencën për rishikimin e traktatit për armët bërthamore

Kombet e Bashkuara kanë njoftuar se është shtyrë konferenca për rishikimin e Traktatit për Mospërhapjen e Armëve bërthamore, për shkak të pandemisë së koronavirusit.

OKB u bën thirrje udhëheqësve që të bashkohen për luftimin e coronavirusit

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Zahir Tanin dje u ka bërë thirrje të gjithë kombeve që të pushojnë konfliktin dhe të bashkojnë forcat për ...

​OKB: Asnjë vend i botës nuk e ka arritur barazinë gjinore

25 vjet pas platformës së Pekinit për të drejtat e grave, OKB pubikon një raport për të verifikuar arritjet dhe dështimet.

Vdes ish-shefi i OKB-së, Javier Perez de Cuellar

Ish-shefi i Kombeve të Bashkuara, Javier Perez de Cuellar, i cili ndihmoi ndërmjetësimin e armëpushimin në luftën Iran-Irak, ka vdekur në Peru, në moshën 100 vjeç, ...

OKB-ja miraton rezolutën për armëpushim në Libi

 

Rusia kërkon diskutim për Libinë në OKB

Rusia ka kërkuar organizimin e një takimi në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara më 6 janar për të diskutuar rreth Libisë, pasi Turqia ka nisur pozicionimin ...

OKB, NATO, BE- Ku mund të anëtarësohet Kosova së pari?

Synimi i institucioneve të Kosovës, sipas deklaratave të përsëritura nga krerët e shtetit, është që vendi sa më parë të jetë anëtar i Organizatës ...