Postet nga: OJQ

Shoqëria civile mbështet Valdete Dakën: Vendimet e KQZ-së nuk janë individuale të saj

Organizatat e shoqërisë civile i kanë bërë thirrje partive politike që të ndalojnë presionin dhe sulmet ndaj Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), dhe ta lënë të lirë ...

Democracy Plus diskuton për ‘Qytetarinë aktive dhe Komunat përgjegjëse në Kosovë’

Organizata joqeveritare 'Democracy Plus' ka mbajtur konferencë në të cilën u diskutua për ‘Qytetarinë aktive dhe komunat përgjegjëse në Kosovë’.

Pas debatit “Jeta në Komunë” OJQ-të në Vushtrri rimarrin objektin e Qendrës Rinore

Arianit Jashari, përfaqësues i organizatës, “ Access” dhe shoqërisë civile në Vushtrri ka njoftuar se është bërë licencimi i  Qendrës Rinore e cila është e ...

Koci e Vokshi: Me paralajmërimin për padi ndaj Shpresa Loshajt, kemi kërkuar tërheqjen ose korrigjimin e deklaratave të saj

Pas raportimit nga KALLXO.com lidhur me paralajmërimin për padi ndaj përfaqësueses së organizatës joqeveritare “Pishtarët” në Deçan, Shpresa Loshaj, nga ana e ...

OJQ-të kërkojnë nga Kuvendi pezullimin e konkursit për Komisioner të Agjencisë për Informim dhe Privatësi

Shtatë organizata të shoqërisë civile kanë kërkuar që të pezullohet procesi i përzgjedhjes së Komisionerit/es të Agjencisë për Informim dhe Privatësi deri në një ...

Auditori: OJQ-të nuk kanë arsyetuar mbi 247 mijë euro të marra në Ministrinë e Kulturës

Zyra Kombëtare e Auditimit ka gjetur një mal me shkelje sa i përket mbështetjes financiare që Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ofroi për organizata ...

Reagon Ministria e Mjedisit pas kallëzimit penal nga OJQ-të

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka reaguar pas kallëzimit penal që u dorëzua ndaj tyre dhe se veprimet e tilla, MMPH i vlerëson si presion ...

OJQ-të dorëzojnë kallëzim penal ndaj sekretarit të MMPH Arben Çitakut

Grupi për Studime Juridike dhe Politike ka bërë kallëzimin penal ndaj Arben Çitakut sekretar i përgjithshëm në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit, për veprimet ...