Postet nga: biznese

Përkundër sfondit të zymtë global, Dokufesti përsiat 'Si të mbijetosh?'

Festivali i filmit 'Dokufest' është bërë një mjet shpëtimi për shumë njerëz në qytetin e Prizrenit. Në vitin 2022, në një sfond lufte, pandemie dhe ndryshimesh klimatike, ...

Pesë raste të kërcënimit ndaj inspektorëve tatimor

Për herë të pestë brenda këtij muaji, inspektorët tatimor kërcënohen dhe sulmohen fizikisht gjatë kryerjes së detyrës zyrtare. Rasti i fundit ka të bë...

ATK u shqiptoi 1,429 gjoba bizneseve që nuk përmbushën obligimet tatimore

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se janë shqiptuar 1,429 gjoba për sektorin e transportit ndërkombëtar pas inspektimit të aktivitetit të tyre.

Shefi i BE-së në Kosovë: E mbështes vendimin e ministrit Murati për publikim të listës së përfitueseve nga pako e rimëkëmbjes

Kryetari i Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomas Szunyog, ka përkrahur publikimin e listës së bizneseve që përfituan nga pakoja e rimëkëmbjes ekononike ...

Askush nuk e prish tymin e cigares, 'Ligji i ligë' që nuk po gjen zbatim

Për një shumicë të qytetarëve të Kosovës një cigare gjithmonë ‘shkon para e pas bukës', në kafene, shtëpi, rrugë apo restaurant.

Gratë në biznes përballë COVID-19 

Duke qenë veçse të pakta në numër, bizneset e grave pësuan goditje nga mbyllja në pandemi, derisa për shumë pakot e rimëkëmbjes nuk kanë ...

Albin Kurti viziton qendrën tregtare në Ferizaj që nuk mban produkte të Serbisë

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti sot ka vizituar qendrën tregtare “Plus Center” në Ferizaj

Edhe 182 milionë euro për biznese

Mbi 182 milionë euro ka paraparë Qeveria e Kosovës në Projektbuxhetin për vitin 2021, në Programin për rimëkëmbje ekonomike, që ka për qëllim përkrahjen ...