Postet nga: ndertimtaria

Këshilla për ndërtuesit, si mund të shmangen aksidentet vdekjeprurëse gjatë ndërtimit

Dhjetëra punonjës të ndërtimit humbin jetën në Kosovë brenda një viti. Arsyet kryesore janë mosbatimi i rregullave të sigurisë të cilat janë të përcaktuara në ...

Prizren, lëndohet një punëtor pasi ra nga lartësia

Një punëtor i ndërtimtarisë në Prizren ka pësuar lëndime trupore, pasi është rrëzuar nga një lartësi prej rreth 2 metrave, derisa ishte duke punuar.

Lëndohen dy punëtorë të ndërtimtarisë në Rahovec

Dy punëtorë të ndërtimtarisë në Rahovec kanë mbetur të lënduar, pasi derisa ishn duke punuar në një objekt, janë rrëzuar nga skelet.

Prishtinë, punëtori rrezikon jetën duke ecur mbi vinç pa mjetet e nevojshme mbrojtëse

Një punëtor është parë duke u ngjitur dhe duke ecur mbi vinç pa mjetet e nevojshme mbrojtëse, duke rrezikuar kështu jetën e tij.

Arsyetimi i ministres për shfuqizimin e masës mbrojtëse antidamping për bllokat e importuar nga Serbia

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari ka dalë me një arsyetim në lidhje me vendimin për shfuqizimin e masës mbrojtëse antidamping për ...

Puna që kushton me jetë

Valon Berisha, para tre vjetësh, ka humbur jetën në vendin e tij të punës në sektorin e ndërtimtarisë në Fushë Kosovë. Valoni, që në atë kohë ...

Pandemia mund ta ‘rrënojë’ biznesin e ndërtimeve

Biznesi i ndërtimeve në Kosovë, veçanërisht në Prishtinë, është zhvilluar shumë në 10 vitet e fundit. Në secilën pjesë të Prishtinës vërehen skele dhe vinç...