Postet nga: MFK

Statistika të frikshme: Mbi 14 mijë raste të dhunës në familje për 5 vite 

Rastet e dhunës në familje po shtohen çdo ditë e më tepër gjë e cila ndikon në krijimin apo ndërtimin e një shoqërie jo të shë...

Adresat ku punëtorët raportojnë lëndimet në punë

Punonjësiwve të cilëve u dëmtohet shëndeti gjatë punës në biznese private por edhe në institucionet publike kanë të drejtë të kërkojnë llogari nga punë...

Dënimet e gjykatave për tentimvrasje në maj të vitit 2022

Brenda muajit maj të këtij viti, gjykatat e Kosovës i kanë ndëshkuar 3 persona për vepra penale të tentimvrasjes.

Mbi 210 kosovarë dënohen se mbajtën “alltia’ pa leje

Për të poseduar një armë në Kosovë duhet të pajisemi me leje/licencë nga organet përkatëse. Në të kundërt, posedim ilegal i armëve dhe municionit ...

'DigDataKosovo' lë prapa kulturë të hapjes, përdorimit dhe analizës së të dhënave

Është përmbyllur projekti 4-vjeçar DigDataKosovo - sfida për të dhëna të hapura, mbështetur nga Korporata e Sfidave te Mijëvjeçarit (MCC) dhe Fondacioni i ...

Si hartohen paditë për autorësi?

Një poezi e një autori apo një vepër muzikore, skulpturë, film, pikturë, etj., shumë shpesh rrezikon të kopjohet pa të drejtë. 

Kur kam të drejtë ta padis punëdhënësin?

Një punonjës në Kosovë i cili është larguar nga puna ose i janë shkelur të drejtat gjatë punës ka të drejtë që të padisë punëdhënësin.

Cila ishte përgjigjja e drejtësisë për 5 mijë dosjet e dhunës në familje?

Ndonëse për shumicën prej nesh shtëpia konsiderohet si vendi më i sigurt për të qëndruar, njejtë nuk mund të themi edhe për viktimat ...