Postet nga: dënimet

ZKA: MKRS pagoi mbi 87 mijë euro për shpenzime procedurale gjyqësore dhe për kamata gjatë vitit 2022

Mbi 250 mijë euro ka paguar Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit gjatë vitit 2022 bazuar në vendime gjyqësore përmbarimore.

Recidivisti i dhunës në familje, dënohet për të katërtën herë nga gjykata

Një muaj para fillimit të pandemisë, një grua nga Ferizaj ishte rrahur nga burri i saj. Ajo ishte rrahur nga burri pasi atij i ‘kishte penguar pse po rrinte viktima ...

Policia vazhdon kontrollin e autobusëve dhe kamionëve – shqipton 50 tiketa trafiku

Policia e Kosovës ka apeluar tek të gjithë pjesëmarrësit në trafik që të kenë kujdes të shtuar, të respektojnë rregullat dhe shenjat e trafikut rrugor, si dhe ...

Pse ka dallim mes dënimeve për krime lufte nga gjykatat në Kosovë dhe nga Gjykata Speciale?

Politikat ndëshkimore për krime lufte nga gjykatat e Kosovës dhe Gjykata Speciale kanë dallim të madh.

Sa mund të dënohen 5 personat e akuzuar për dhunimin e 11-vjeçares

Prokuroria Themelore në Prishtinë, të enjten njoftoi se ka ngritur aktakuzë kundër 5 personave, 2 madhorë e 3 të mitur për rastin e dhunimit të 11-vjeçares.

Talibanët i fshikullojnë me kamxhik 14 persona në një stadium me plot spektatorë

Gjykata e Lartë e udhëhequr nga Talibanët në Afganistan të mërkurën tha se katërmbëdhjetë persona janë fshikulluar me kamxhik në një stadium futbolli në ...

Adresat ku punëtorët raportojnë lëndimet në punë

Punonjësiwve të cilëve u dëmtohet shëndeti gjatë punës në biznese private por edhe në institucionet publike kanë të drejtë të kërkojnë llogari nga punë...

Dënimet e gjykatave për tentimvrasje në maj të vitit 2022

Brenda muajit maj të këtij viti, gjykatat e Kosovës i kanë ndëshkuar 3 persona për vepra penale të tentimvrasjes.