Postet nga: Lumi Mirusha

Qyteti pa ujë e në hall me mbulimin e lumit

Fuqia e pushtetit në komunë e ka bindur Lutfi Hazirin se arrin të ndalë edhe stuhitë natyrore. Kjo të paktën ishte reflektuar në një komunikatë të komunës ku ...

Shpenzimi i dyshimtë i 1.7 milion eurove në projektin e kanalizimit

Në projektin për rregullimin e shtratit të lumit Mirusha në Komunën e Gjilanit, Auditori ka gjetur se ka pasur ndryshime mes punëve që janë kontraktuar dhe atyre ...

'Legjenda e Mirushës', 28 nëntori premtohet si dita kur do të përfundojë ky projekt

Gjatë vizitës së punimeve në ndërtimin e pjesës së epërme të shtratit të lumit Mirusha, kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri dhe ministri i Mjedisit, Fatmir Matoshi, ...

MMPH: Uji nuk është faktor i ngordhjes së peshqve në lumin Mirusha

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor pas analizave të bëra në laborator për ngordhjen e peshqve në lumin Mirusha ka dalë me rezultate.

Apel të mos peshkohet dhe të mos konsumohet peshku i lumit Mirusha

Komuna e Malishevës ka bërë apel që të mos peshkohet dhe të mos përdoret peshku në lumin Mirusha.

MMPH bën analiza të ujit të lumit Mirusha për të kuptuar shkaqet e ngordhjes së peshqve

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, bazuar në raportimet e mediave dhe të inspektoratit komunal të  mjedisit nga komuna e Malishevës , lidhur me dukurinë e paraqitjes së ngordhjes ...

‘Mirusha’ e Gjilanit Nis të Bëhet Shëtitore

“Ky është fillimi i fundit të projektit të lumit “Mirusha” në Komunën e Gjilanit. Praktikisht që nga vendi i njohur këtu si “Ura e Maskatarit”, e tutje nga ...

Lumi Mirusha Del nga Shtrati

Për shkak të reshjeve të pandërprera të shiut lumi Mirusha në Malishevë ka dalë nga shtrati, ndërsa uji i këtij lumi ka mbuluar urën në...