Postet nga: Liria e shprehjes

“E presim me padurim”, ambasadori i të Drejtave të Njeriut beson që Kosova do të anëtarësohet në Këshill të Europës

Ambasadori i Holandës për të Drejtat e Njeriut, Wim Geerts, beson që nga shpallja e Pavarësisë në vitin 2008, Kosova ka bërë shumë përparime në fushë...

MEDIA-PRESS

Komisioni Europian për lirinë e mediave në Kosovë: Nuk u përmbushen rekomandimet e vitit të kaluar

Komisioni Europian ka vlerësuar se është bërë progres i kufizuar sa i përket rekomandimeve të vitit të kaluar lidhur me lirinë e mediave në Kosovë dhe sigurinë ...

AGK kërkon nga gjyqësori e prokuroria që t’i trajtojnë me prioritet rastet e dhunës ndaj gazetarëve

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK) me rastin e Ditës Botërore të Lirisë së Shtypit i është drejtuar me një shkresë prokurorëve dhe gjyqtarëve, ...

Raporti i Indeksit Botëror të Lirisë së Shtypit: Kosova shënon rritje

Liria e medias është në gjendje të rëndë në një numër rekord vendesh, sipas fotografisë së fundit vjetore, e cila paralajmëron se dezinformimi, propaganda dhe inteligjenca artificiale ...

'Edukimi medial, emergjencë kombëtare'

Departamenti i Gazetarisë së Universitetit të Prishtinës (UP) ka promovuar sot revistën “INTRO”, që i dedikohet edukimit medial, me fokus perspektivën e qytetarëve.

Paditë SLAPP duan ‘t’i heshtin’ gazetarët dhe aktivistët, kërkohet zgjidhje për Ballkanin Perëndimor

Në Prishtinë është mbajtur një panel diskutimi për të adresuar vështirësitë që po hasin gazetarët dhe aktivistët në Ballkanin Perëndimor dhe jo vetëm ...

Media si tabelë qitjeje për politikanë e zhurmues

Media nuk është imune ndaj kritikave për përmbajtjet e saj e për mënyrën se si prenzanton lajmet a përmbajtje tjera. Megjithatë, kritika ndaj kë...

Kastriot Berisha

Berisha: Institucionet që duhet t’i mbrojnë gazetarët po i ndjekin penalisht

Gazetari dhe monitoruesi i rasteve gjyqësore Kastriot Berisha ka thënë se raporti i fundit i Departamentit amerikan të Shtetit për mediat është alarmues dhe shqetësues.