Postet nga: Departamenti Amerikan i Shtetit

Çka thuhet në raportin e DASh-it për luftimin e terrorizmit në Kosovë?

Departamenti Amerikan i Shtetit dje publikoi raportin për vendet dhe luftën e tyre ndaj terrorizmit për vitin 2018.

DASH: Të zhgënjyer nga vendimi i Këshillit Evropian për Shkupin dhe Tiranën

Departamenti amerikan i Shtetit, përmes një reagimi ka shprehur zhgënjimin për vendimin e Këshillit Evropian të moshapjes së negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, ...

DASH për Shqipërinë: Vendi më i korruptuar në Ballkan

Departamenti Amerikan i Shtetit e ka cilësuar Shqipërinë si shtetin më të korruptuar në Ballkanin Perëndimor.

DASH: Kosova dhe Serbia t’i shmangin provokimet dhe t’u kthehen bisedimeve

Shtetet e Bashkuara të Amerikës vazhdojnë që të përkrahin dialogun, të cilin e ndërmjetëson Bashkimi Evropian, për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Serbisë ...

Ministri Reçica merr mbështetje nga Departamenti Shtetëror i Punës në ShBA

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica ka qenë në vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku u prit në takim në Departamentin ...

SHBA propozon shitjen e sistemeve raketore Patriot në Turqi

Departamenti amerikan i Shtetit ka thënë se Shtetet e Bashkuara kanë propozuar shitjen e sistemeve raketore Patriot në Turqi, në vlerë të 3.5 miliardë dollarëve.

DASH: Është koha që Kosova dhe Serbia të jenë fleksibile

Shtetet e Bashkuara thonë se zgjidhja e mosmarrëveshjeve midis Kosovës dhe Serbisë duhet të vijë nga vetë palët dhe të jetë në duart e tyre.

DASh: Korrupsioni, problematikë për luftimin e trafikimit me njerëz në Kosovë

Kosova nuk përmbush plotësisht minimumin e standardeve për eliminim të trafikimit, mirëpo e njëjta është duke bërë përpjekje të theksuara në këtë ...