Postet nga: gazetarët

Padia për shpifje që nuk ka zgjidhje për më shumë se 114 muaj

Gjykata e Prishtinës për 114 muaj nuk ka arritur t'i jap përgjigje padisë për shpifje të cilën Basri Muja e ka drejtuar ndaj disa mediave.

72 raste të sulmeve dhe kërcënimeve ndaj gazetarëve përgjatë vitit 2023 në Kosovë

Në Kosovë gjatë vitit 2023 janë regjistruar 72 raste të sulmeve dhe kërcënimeve ndaj gazetarëve. Siç njofton korrespondentja jonë, Edlira Bllaca, njohës të fushës e cilësojnë ...

74 raste të kërcënimeve e sulmeve ndaj gazetarëve në vitin 2023 janë raportuar në AGK

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka njoftuar se gjatë vitit 2023 ka pranuar 74 raste të kërcënimeve e sulmeve ndaj gazetarëve e mediave.

Gazetari i AFP-së, Arman Soldin (djathtas), u vra nga një sulm raketor, teksa po raportonte nga pozicionet ukrainase në Çasiv Jar, më 9 maj.

Shënohet rritje e ndjeshme e numrit të gazetarëve të vrarë

Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve (IFJ) ka thënë se 94 gazetarë dhe punonjës të mediave, në mesin e të cilëve 9 gra, janë vrarë gjatë vitit 2023, që ...

Gazetarët së shpejti do të pajisen me jelekë anti-plumb dhe helmeta

Rreth 30 jelekë anti-plumb dhe helmeta mbrojtëse së shpejti do të jenë në dispozicion për përdorim nga gazetarët dhe ekipet e mediave në Kosovë. Nga Asociacioni i ...

Dy gazetarë raportuan se u kërcënuan nga një person për çështje personale

Dy gazetarë sipas Policisë së Kosovës një grua dhe një burrë kanë raportuar se janë kërcënuar përmes telefonit gjatë ditës së djeshme.

Bosnje, gazetarët dhe aktivistët protestojnë kundër Ligjit për shpifjen

Miratimi i një ligji që kriminalizon shpifjen në Republikën Serbe të Bosnjës, siç njofton korrespondenti i Zërit të Amerikës, Aid Mershiç ka përfshirë në debate ...

Rusia ua ndalon hyrjen 54 zyrtarëve, gazetarëve dhe avokatëve britanikë

Moska u ka ndaluar hyrjen 54 qytetarëve britanikë, përfshirë zyrtarëve qeveritarë, gazetarëve dhe specialistëve për marrëdhënie me publikun, gjoja për shkak të ...