Postet nga: keshilla nga mjeku

Këshilla me rëndësi nga kirurgu për fëmijë rreth synetisë - CIRCUMSISIONI

Në lindje djemtë e kanë një zgjatje të lëkurës që e mbulon fundin e penisit, kjo në gjuhën e mjekësisë njihet si lafshë dhe gjatë bë...

Kur duhet të kryhet analiza e Hemogramit

Njëra prej analizave laboratorike që më së shpeshti e kërkojnë mjekët është Hemogrami, që ndryshe njihet edhe si “numërim i plotë i gjakut” ose në gjuhë...

Si ta trajtojmë daljen e dhëmbëve tek foshnjat

Në vitin e parë të lindjes foshnjat përballen me shqetësimet të cilat i shkakton dalja e dhëmbëve.

Pasojat që i lë temperatura e lartë tek fëmijët

Shfaqja e temperaturës së lartë në trupin e fëmijëve nuk llogaritet të jetë një sëmundje, por një sinjal që në trupin e fëmiut ka diç...

A transmetohet HIV-i përmes puthjes?

HIV është një virus që synon dhe ndryshon sistemin imunitar, duke rritur rrezikun dhe ndikimin e infeksioneve dhe sëmundjeve të tjera. Jo, ai nuk mund të transmetohet nëpë...

Artriti reumatoid, diagnostifkimi dhe trajtimi në Kosovë

Shumë qytetarë të Kosovës vuajnë nga Artriti Reumatoid e cila është sëmundje autoimune inflamatore sistemike, me natyrë kronike në të cilën sistemi imunitar i atakon indet e ...

Çka është antitrupi i ADN-së me fije të dyfishtë (anti-dsDNA)?

Ai është njëri nga një grup i autantitrupave të quajtur antitrupa antinukleare (ANA). Normalisht, antitrupat mbrojnë kundër infeksionit, por autantitrupat prodhohen kur sistemi imunitar i një personi nuk ...

Këshillat e mjekut:  Çka është artriti urik dhe si trajtohet?

Artriti urik i njohur si pezmatimi i nyjave shkaktohet nga çrregullimi i metabolizmit të acidit urik në organizmin e njeriut që si pasojë ka shfaqjen e inflamacionit në nyje.