Postet nga: keshilla nga mjeku

A transmetohet HIV-i përmes puthjes?

HIV është një virus që synon dhe ndryshon sistemin imunitar, duke rritur rrezikun dhe ndikimin e infeksioneve dhe sëmundjeve të tjera. Jo, ai nuk mund të transmetohet nëpë...

Artriti reumatoid, diagnostifkimi dhe trajtimi në Kosovë

Shumë qytetarë të Kosovës vuajnë nga Artriti Reumatoid e cila është sëmundje autoimune inflamatore sistemike, me natyrë kronike në të cilën sistemi imunitar i atakon indet e ...

Çka është antitrupi i ADN-së me fije të dyfishtë (anti-dsDNA)?

Ai është njëri nga një grup i autantitrupave të quajtur antitrupa antinukleare (ANA). Normalisht, antitrupat mbrojnë kundër infeksionit, por autantitrupat prodhohen kur sistemi imunitar i një personi nuk ...

Këshillat e mjekut:  Çka është artriti urik dhe si trajtohet?

Artriti urik i njohur si pezmatimi i nyjave shkaktohet nga çrregullimi i metabolizmit të acidit urik në organizmin e njeriut që si pasojë ka shfaqjen e inflamacionit në nyje.

Shtatzënia e dytë, dallimet nga ajo e para – Këshilla nga Dr. Memli Morina

 

Këshillat e Mjekut: Sa lindje me operacion mund t'i ketë një grua?

Lindja me operacion kryhet për shkak të indikacioneve të qarta. Duke marrë parasysh numrin e madh të lindjeve tek ne dhe përqindjen e lindjeve me prerje cezariane, komplikacionet ...

Këshillat e Mjekut: Pasojat e ekspozimit të tepruar në diell - VIDEO

Me tentimin për të marrë ngjyrë më të errët të lëkurës në stinën e verës rritet edhe rreziku për dëme në shë...

Këshillat e Mjekut - Synetia, intervenimi kirurgjik dhe benefitet - VIDEO

Synetia është heqja kirurgjikale e lafshës së penisit dhe bëhet për arsye religjioze apo edhe shëndetësore.