Postet nga: kalaja e Vushtrrisë

Inspektorati për Trashëgimi Kulturore: IKMM tejkaloi kompetencat ligjore

Inspektorati për Trashëgimi Kulturore (ITK) në Ministrinë e Kulturës ka marrë vendim për ndalimin e çfarëdo veprimi apo ndërhyrje në Kalanë e Vushtrrisë, duke ...

Qytetarët kundërshtojnë vendimin për dhënie në shfrytëzim të Kalasë së Vushtrrisë

Një grup qytetarësh nga Vushtrria të bashkuar me moton"Qytetarët në Mbrojtje të Kalasë" reaguan pas vendimit të Institutit për Mbrojtjen e Monumenteve të Kosovës, pë...

Organizata Kulturore kundërshton dhënien në shfrytëzim të Kalasë së Vushtrrisë

Pas Komunës së Vushtrrisë edhe CHwB Kosova ka reaguar ndaj vendimit të Institutit të Kosovës për Mbrojtjen e Monumenteve për dhënien në shfrytëzim pë...

Rinia e Vushtrrisë kundër restorantit në Kalanë e qytetit

Kryetarja e Këshillit të Veprimit Rinor Lokal në Vushtrri, Drita Dibrani, ka reaguar pasi që Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka marrë vendim të lejojë që në ...

Tahiri: Komuna e Vushtrrisë nuk i dorëzon çelësat e Kalasë

Sot gjatë ditës është bërë e ditur se Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit ka marr vendim për dhënien në shfrytëzim të Kalasë së ...

Ministria jep leje për ndërtimin e restorantit në Kalanë e Vushtrrisë, kryetari thotë se nuk do ta lejojë

Ministria e Kulturës ka marrë sot vendim për dhënien në shfrytëzim të Kalasë së Vushtrrisë.

Problemet moderne që rrahin gurët antikë të Kalasë së Vushtrrisë

Dëshmia e antikitetit ende tërësisht të  pazbuluar në Vushtrri është Kalaja e lashtë. Megjithëse tërheq vizitorë, kjo zonë antike lufton me pakujdesinë dhe kthetrat e ...

Instituti për Mbrojtjen e Monumenteve Reagon për Vendimin e Kryetarit të Vushtrrisë

Instituti i Kosovës për Mbrojtjen e Monumenteve (IKMM) tha sot se kiosqet për të cilat kryetari i komunës së Vushtrrisë anuloi kontratat këtë javë, nuk ...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!