Postet nga: Inspektorati i Punës

Rritet numri i punëtorëve të lënduar në vendin e punës

Numri i punëtorëve kosovarë që kanë pësuar lëndime në vendin e punës ka shënuar rritje.

Qeveria miraton projekligjin për inspektoratin e punës

Projektligji mbi inspektoratin e punës ka kaluar në Qeverinë e Kosovës.

Ministria e Punës njofton për kërcënim të inspektorëve të punës

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale ka njoftuar se në kuadër inspektimeve të rregullta që kryejnë inspektorët e Inspektoratit të Punës, jo rrallë kanë hasur ...

Për 1 Maj pushojnë edhe inspektorët e punës

Kosova sikurse edhe shtetet e tjera nesër do ta shënojë Ditën Ndërkombëtare të Punës, 1 Maji, apo siç njihet dita kur punëtorët kë...

Sektori Privat, me më së Shumti Ankesa nga Punëtorët

Rreth 730 ankesa të punëtorëve për shkelje të të drejtave të tyre janë dërguar në Inspektoratin e Punës vetëm në vitin 2017.

5 Persona Vdiqën në Vendin e Punës më 2016

Sipas Inspektoratit të Punës, gjatë vitit të kaluar pesë persona kanë humbur jetën në vendin e punës, në ndërtimtari, në krahasim me vitin 2015, kur qenë regjistruar 9 ...

Për Dy Vjet Sulme e Kërcënime ndaj 43 Gazetarëve

Duke paraqitur raportin që lidhet me treguesit e nivelit të lirisë së medieve dhe sigurisë së gazetarëve, Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës tregoi shqetësimet me të ...

Rënie Drastike e Ekonomisë Joformale

Zyrtarë të institucioneve të Kosovës thanë sot në një tryezë të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane se ndonëse ka një rënie të numrit të bizneseve që operojnë ...