Postet nga: Ilaz Bylykbashi

Fotografitë që dëshmuan historinë e Kosovës

Ilaz Bylykbashi, fotoreporteri i cili ka dokumentuar përmes fotografive ngjarje të ndryshme në Kosovë që nga fundi i viteve të 1970-ta.

'I kam fotografu çdo kufomë, një nga një' - dokumentimi i masakrës së familjes Jashari

Ilaz Bylykbashi i cili filloi punën si fotoreporter në fund vitet e ’70-a, ka rrëfyer momentin e dokumentimit të masakrës së familjes Jashari përmes fotografive.

'Më thanë serbët që ekspozita e radhës do të jetë me fotografi të familjes tënde'

Ilaz Bylykbashi i cili filloi punën si fotoreporter në fund vitet e ’70-a, ka rrëfyer momentin kur është rrahur nga forcat serbe në vitin 1992.

Masat e dhunshme në gazetën ‘Rilindja’, rrëfehet fotoreporteri Ilaz Bylykbashi

Ilaz Bylykbashi, i cili filloi punën si fotoreporter në fund vitet e ’70-a, ka folur për masat e dhunshme në gazetën ‘Rilindja’, duke thënë që nga ...

Fotografitë më të vështira për fotoreporterin Ilaz Bylykbashi

“Fotografia që më ka shkatërruar ka qenë arkivoli i parë që e kam hapë në Suharekë të ushtarëve shqiptarë që u kthyen të vrarë. Ajo s’ka qenë ...

Si e njohu fotoreporteri Ilaz Bylykbashi familjen Jashari?

Fotoreporteri Ilaz Bylykbashi ka treguar se si është njoftuar me Shaban Jasharin në vitin 1991. Ai në emisionin “Kallxo Përnime” ka rrëfyer takimin me të, si dhe prezencën ...

Rrëfimi i fotoreporterit Ilaz Bylykbashi për gjykatësit shqiptarë në kohën e regjimit serb

Fotoreporteri Ilaz Bylykbashi ka rrëfyer për gjykimet që ndodhnin gjatë viteve 80-a dhe 90-a.

Fotografia ikonë e Fehmi Lladrovcit në gjykimin e vitit 1984, kështu e rrëfen fotoreporteri Ilaz Bylykbashi

Ilaz Bylykbashi është fotoreporter i cili ka dokumentuar përmes fotografive ngjarje të ndryshme në Kosovë që nga fundi i viteve të ’70-a.